Mitä tarkoittaa
asenne?

Asenne kertoo ajattelu- ja suhtautumistavoista. Asenne tulee näkyväksi siinä, miten suhtaudumme uusiin tai yllättäviin asioihin tai muutoksiin, tai asioihin ylipäätään. Omaa asennetta voi tutkia ja kehittää. Tämä lähtee tunnistamisesta. Miltä asenteeni näyttää? Onko se avoin, utelias, tutkiva, myönteinen, luottavainen vai kenties aikaa ja tervettä epäilystä omaava? Asenne on mielen reagointia. Urheilijan ja valmentajan on erittäin tärkeä tunnistaa, miten mieli reagoi paineessa? Mihin suuntaan toivoisin kehittäväni asennettani?

Miten ottaa asenne osaksi arkea?

Valmentaja:

  • Tunnista ensin oma asenteesi. Mitä asennetta sinusta huokuu ennen treenejä, sen aikana ja jälkeen. Kirkasta asenteesi ja mitkä asiat sinulle ovat tärkeitä? Millä adjektiiveilla tai ominaisuuksilla kuvaisit asennettasi?
  • Tuo urheilijoille esiin, että asenne on valinta. Ensimmäinen askel on tiedostaa, mikä asenne on. Toinen askel on suunta minkä valitset. Auta urheilijaa tunnistamaan auttaako valittu asenne tilanteessa?
  • Asenne ei tarkoita sitä, että aina täytyy olla pirteä, jaksava tai vahva. Asenne pohjautuu itselle tärkeisiin arvoihin: millainen ihminen, valmentaja, urheilija haluan olla? Miten huomioin toiset? Millaisen jäljen haluan jättää pelikentillä ja sen ulkopuolella?
  • Ymmärrä että tunteet ja sitä myöten asenne tarttuu, suuntaan ja toiseen

Asiantuntijoiden vinkit itseluottamukseen

MEDIALLE

Henkisen pelikentän avulla haluamme tarjota lasten ja nuorten valmentajille konkreettisen työkalun henkisen valmentamisen tueksi.

LISÄTIEDOT

Iiris Meurman
Viestintäasiantuntija, Mehiläinen
viestinta@mehilainen.fi
Mehilainen logo - Etusivulle