Felicitas äitiysneuvola

Turvallisin mielin kohti synnytystä

Jokainen raskaus on erilainen. Siksi on tärkeää, että raskauden seuranta ja synnytysvalmennus toteutetaan äidin ja isän toiveiden sekä tarpeiden mukaisesti. Tavoitteenamme on, että raskaus etenee turvallisesti ja koko perhe voi hyvin.

Oma kätilö ja oma erikoislääkäri

Ensimmäisen käynnin voi varata heti, kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi. Oma kätilö huolehtii teistä koko raskauden ajan, aina lapsen syntymään saakka. Kätilön tukena on raskauden seurantaan perehtynyt erikoislääkäri, joka toimii neuvolalääkärinänne.

Yksilöllinen raskauden seuranta

Sinun ja perheesi tarpeet, toiveet sekä raskauden kulku ovat ne asiat, joiden mukaan toteutamme yksilölliset neuvolakäynnit. Ensimmäinen käynti on yleensä raskausviikoilla 10–13, jonka jälkeen suunnittelemme jatkon yhdessä. Suosituksena on, että raskausviikoilla 10–28 vastaanotolla käytäisiin neljän viikon välein, viikoilla 28–36 kahden viikon välein, viikoilla 36–40 viikon välein ja viikoilla 40–42 kaksi kertaa viikossa. Synnytyksen jälkeen monet käyvät tutussa neuvolassa jälkitarkastuksessa. Mikäli haluatte, teemme myös kotikäynnin.

Apuna alan viimeisin tekniikka

Asiantuntevan henkilökunnan lisäksi neuvolalääkärillämme on huipputason laitteisto. Raskaudentilan ja sikiön tutkimukset tehdään 4D-ultraäänilaitteella. Halutessaan vanhemmat saavat printti-kuvat ja myös DVD-taltiointi on mahdollista. Neuvolassamme on käytössä myös Kardiotokografilaitteisto, jolla voidaan seurata sikiön sydämen sykettä ja kohdun supistuksia loppuraskauden aikana.

Perhevalmennus on olennainen osa raskaudenajan hoitoa

Äitiysneuvolassamme voitte osallistua yksityiseen, monipuoliseen perhevalmennukseen, jossa käydään läpi synnytykseen liittyviä asioita, sopeutumista tulevaan vanhemmuuteen sekä annetaan käytännönläheistä tietoa vauvan hoidosta. Valmennuksia pidetään yleensä kolme kertaa ja ne aloitetaan raskausviikoilla 28–30. Käynnit suunnitellaan teidän aikatauluihinne sopiviksi. Joskus raskauteen ja synnytykseen liittyvät huolet ja pelot askarruttavat. Silloin teillä on käytössänne klinikallamme työskentelevät perheterapeutit. Raskausajan hyvinvoinnin tukena ovat tarvittaessa myös ravitsemusterapeuttimme palvelut. Yksityisen äitiysneuvolan palvelut kuuluvat osittain Kela-korvauksen piiriin.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Sirpa Eviö
LT, Naistentautien ja synnytysten el, gyn.endokrin
Henriikka Henttu
LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Tarja Olkinuora
LT, naistentautien ja synn. erikoislääkäri
10
Kari Ratsula
LKT, Naistentautien ja synn.erikoislääkäri