Mikael Lilius ny styrelseordförande i Ambea

Mikael Lilius har utsetts till ordförande i Ambea-koncernens styrelse från och med den 24 januari 2011. Mikael Lilius har en kandidatexamen i företagsekonomi och nationalekonomi och har tidigare varit VD för Fortum Oyj under 2000-2009, VD för Gambro under 1998-2000 och VD för Incentive under 1990-1998. Han är för närvarande ordförande i styrelsen i Huhtamäki Oyj och innehar en styrelsepost i Aker Solutions, Evli Bank och Wärtsilä.

Ambea är Nordens största vård- och omsorgsföretag. År 2009 hade Ambea 10 300 anställda vid sammanlagt 600 enheter. Ambea äger Mehiläinen Oy, Finlands största privata hälso- och sjukvårdsleverantör, samt även de två bolagen Carema Care och Carema Sjukvård i Sverige. Ambea-koncernen har även verksamhet i Norge inom både sjukvård och omsorg. Under 2010 förvärvades Ambea av Triton och KKR (Kohlberg Kravis Roberts & Co).

Magnus Lindquist, nuvarande ordförande i Ambeas styrelse samt partner i Triton (som även kommer att fortsätta som styrelsemedlem i Ambea) berättar:

- Mikael Lilius omfattande och breda kompetens inom Nordens näringsliv, både som företagsledare och från tidigare och nuvarande styrelseuppdrag, kommer att stärka Ambea avsevärt. Vi är mycket nöjda över att få Mikael Lilius som Ambeas styrelseordförande nu när koncernen går in i en ny utvecklingsfas.

Mikael Lilius avslutar:

- Det är med stor optimism som jag tar mig an rollen som styrelseordförande i Ambea. Företaget, som ju är marknadsledande inom vård och omsorg i Norden, är i en mycket spännande fas i sin utveckling, med många inspirerande utmaningar och möjligheter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Lindquist, Partner Triton
Matti Bergendahl, VD och Koncernchef Ambea AB, tel. +358 40 833 5461

Ambea samlar ett brett spektrum kompetenser inom både privat och offentligt finansierad vård och omsorg. Verksamheten bedrivs inom dotterbolagen Carema Care, Carema Sjukvård och Mehiläinen i Sverige, Norge och Finland. Med ca 600 enheter är Ambea ett av Nordens största vård- och omsorgsbolag. Ambea har som vision att bli förstahandsvalet på marknaden genom att utveckla vård och omsorg med kvalitet och nytänkande. Koncernen omsätter drygt 700 miljoner euro och har ca 10 300 årsanställda. För ytterligare information: www.ambea.com 


Nyhet publicerad 24.1.2011