Mehiläisen yrityksille tarjoamat monipuoliset työelämäpalvelut räätälöidään aina yrityksen koon ja tarpeiden mukaan. Tutustu asiakkaittemme suosituksiin ja siihen, miksi he ovat valinneet Mehiläisen, mihin he ovat tyytyväisiä ja miten Mehiläinen on löytänyt heille sopivimmat ratkaisut!

Stadium: HR Päällikkö Heidi Lehto

Stadium on moderni ja aktiivinen yritys, jonka tavoitteena on aktivoida maailmaa. Stadiumissa työskentelee n. 900 työntekijää ympäri Suomea ja kaikki saavat samat hyvinvoinnin ja työkyvyn edistämisen palvelut. Työntekijät ovat ottaneet työterveyden palvelukokonaisuuden hyvin vastaan ja kokevat sen hienoksi työpaikkaeduksi.

- Mehiläinen tarjoaa digitaalisuuden ja modernin toimintatavan kautta meille jatkuvasti uusia ratkaisumalleja ja palveluita, mikä on mielestäni Mehiläisen yksi suurimpia vahvuuksia. Mehiläinen tähtää meille tärkeimpiin asioihin, eli työkykyyn ja hyvinvointiin. Työelämässä ei voi muuta tärkeämpää enää ollakaan, kertoo HR Päällikkö Heidi Lehto.

 

Tallink Silja Oy: työkykypäällikkö Johanna Weckström

Tallink Silja Oy:n kaikki noin 1 500 työntekijää siirtyivät asteittain Mehiläisen työterveyspalveluiden asiakkaiksi, viimeiset vuonna 2016.  Elämä aalloilla asettaa työterveydelle kovat vaatimukset. Mehiläisen kumppanuuden myötä Tallink Siljan työtekijöiden hoitoon pääsy on helpottunut ja sairauspoissaolot vähentyneet. Tallink Siljalle hyvinvoivat työntekijät on ainoa tapa menestyä.

Johanna Weckstrom

-Yksi työntekijä tuli ja pysäytti minut laivalla. Hän kertoi, kuinka oli vuosia kamppaillut terveysongelman kanssa, mutta Mehiläisessä ongelma ratkesi kahdella käynnillä. Saman päivän aikana tehtiin kuvantaminen, diagnoosi ja hoitosuunnitelma. Hän ihmetteli, että voiko työterveys toimia näinkin, kertoo Tallink Siljan työkykypäällikkö Johanna Weckström.

Lue Tallink Silja yritysreferenssi

 

WinNova: Henkilöstöpäällikkö Elisa Vahteristo

- Pitkät sairauspoissaolot on saatu vähenemään ja myös kustannustaso on saatu sille tasolle, mikä meillä on ollut tavoitteena. Henkilöstö on ollut tosi tyytyväisiä palveluun laatuun. Työn tekeminen on paljon hauskempaa, kun ympärillä on ihmisiä, jotka voivat hyvin.

Clas Ohlson: HR Manager Katariina Lajunen

Clas Ohlson on kansainvälinen vähittäiskauppaketju, jolla on 39 kauppaa ympäri Suomen ja joka työllistää noin 540 henkilöä. Clas Ohlson on tehnyt Mehiläisen kanssa kaksi vuotta yhteistyötä työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämiseksi.

- He ovat hyvin proaktiivisia. He eivät jää odottelemaan, että tulee ongelmia työkyvyn suhteen, vaan he ennakoivat tilanteita ja tarjoavat ratkaisua, Clas Ohlsonin HR Manager Katariina Lajunen summaa.

Osuuskauppa KPO: HR johtaja Leif Lindberg

Suomen ensimmäiseksi alueosuuskaupaksi vuonna 1906 perustettu Osuuskauppa KPO on nykyisin yli 110 000 pohjalaisen asiakasomistajan omistama yritys, 30 kunnan alueella Pohjanmaalla. KPO toimii kaupan, hotelli, - ja ravintola sekä autokaupan toimialoilla ja työllistää yhteensä vakituisesti 1 700 henkilöä.

Mehiläisen ja KPO:n kumppanuus alkoi tammikuussa 2017 ja jo ensimmäisen vuoden jälkeen on saavutettu yhteisesti sovittuja tavoitteita.

Katso lisätietoja yhteistyöstä HR johtaja Leif Lindbergin haastattelusta!

Peab: Henkilöstöpäällikkö Marit Telin

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Yritys työllistää Pohjoismaissa 15 000 henkeä, joista Suomessa noin 750. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus.

Vuonna 2015 Peab päätti tehostaa työkykyjohtamisen prosessia ja tässä prosessissa työterveyshuolto toimii merkittävänä kumppanina:

- Meidän yhtenä strategisena päätavoitteena on olla paras työpaikka, ja tässä asiassa Mehiläinen on ollut oiva kumppani meille, tiivistää Peabin henkilöstöpäällikkö Marit Telin.

Katso, millaista yhteistyötä Mehiläinen ja Peab on tehnyt ja mitä kumppanuusyhteistyön avulla on saatu aikaiseksi:

 

Talenom Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Paaso: Mehiläinen Työelämäturva on satsaus henkilöstöön

Talenom Oyj on Suomen suurimpia ja nopeimmin kasvavia taloudenhallinnan monitoimiosaajia. Alalle poikkeuksellisesti Talenomilla on oma ohjelmistokehitysyksikkö ja laaja myyntiorganisaatio ympäri maata.

Talenomin uudistetun strategian tavoite on nousta Suomen parhaaksi työpaikaksi. Toimitusjohtaja Paason mukaan Mehiläisen Työelämäturvapalvelun käyttöönotto tukee tämän tavoitteen saavuttamista. Mehiläinen Työelämäturva sisältää kattavan työterveyshuollon lisäksi kaikki sairauksien ja tapaturmien hoitoon liittyvät Mehiläisen valtakunnallisen lääkärikeskus- ja sairaalaverkoston palvelut. Paason mukaan kokemukset palvelusta ovat olleet erinomaisia, mm. töihin paluuajat ovat nopeutuneet. 

- Suosittelen Mehiläinen Työelämäturvaa kaikille muillekin henkilöstön hyvinvointiin panostavalle yritykselle.

 

Innofactor Oyj: Toimitusjohtaja Sami Ensio

Innofactor Oyj on johtava pilviratkaisujen ja digitalisaation toteuttaja Pohjoismaissa. Yrityksessä työskentelee yli 600 innostunutta ja motivoitunutta asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Mehiläisen ja Innofactorin yhteistyössä päädyttiin uudenlaiseen kiinteähintaiseen palvelu- ja hinnoittelumalliin, jossa molempien osapuolien intressi on optimoida henkilöstön hyvinvointia.

Innofactor

- Lähdimme hakemaan kumppania, joka kanssa voisimme kokonaisvaltaisesti kehittää henkilöstön hyvinvointia. Toimialallamme menestys rakentuu henkilöstön varaan, ja hyvinvoiva henkilöstö lisää tuottavuutta selvästi, toteaa Innofactorin toimitusjohtaja Sami Ensio.

Lue Innofactorin yritysreferenssi >>

 

Valtra Oy: Henkilöstöjohtaja Jari Suuronen ja työhyvinvointivastaava Petra Salonen

Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja ja palveluiden tarjoaja Valtra siirtyi omasta työterveyshuollosta tuloksekkaaseen yhteistyöhön Mehiläisen kanssa.

- Nyt on lähestulkoon kaksi vuotta takana ulkoistamispäätöksestä ja eletty Mehiläisen kanssa arkea. On ollut ilo huomata, että se mitä Mehiläinen lupasi tarjousvaiheessa, on täysin realisoitunut todellisuudessa, ja on pystytty kehittämään meidän arkiprosesseja ja toimintatapoja Mehiläisen valtakunnallisen osaamisen kautta, sanoo Valtra Oy:n henkilöstöjohtaja Jari Suuronen.

Valtra

Työhyvinvointivastaava Petra Salonen nostaa esiin yhteistyön tuloksia: merkittäviä säästöjä on saavutettu, kun sairauspoissaolot ovat vuodesta 2012 vuoteen 2015 laskeneet 6,4 %:sta 3,8 prosenttiin ja eläkemaksuluokka on saatu laskemaan vuoden 2014 luokasta 8 luokkaan 4.

Valtra

Lue Valtran yritysreferenssi >>

 

Caverion: Suomen henkilöstöjohtaja Aimo Virtanen

Kiinteistöteknisiä ja teollisuuden ratkaisuja tarjoava Caverion on panostanut työhyvinvointiin pitkäjänteisesti yhdessä Mehiläisen kanssa.

Caverion Aimo Virtanen

Selkeiden mittareiden ja seurannan avulla työhyvinvoinnin johtamisesta saatiin ennakoivaa ja järjestelmällistä:

 • Työhyvinvointiyksikön työkyvyn hallinnan tärkeimpiä työkaluja on Mehiläisen sähköinen TyökykyKompassi. Sen avulla on mahdollista seurata ja analysoida sairauspoissaoloja.
 • Caverionilla sairauspoissaolot on saatu ennakoinnin ansiosta laskettua 3,7 prosenttiin.
 • Caverionilaisten aiemmin kohisten nousseeseen eläköitymisikään saatiin selkeä parannus. Eläkkeelle jäävien keski-ikä yrityksessä on jo lähes 64 vuotta.

 

Lue Caverionin yritysreferenssi >>

Osuuskauppa Arina: Henkilöstöpäällikkö Minna Savikko

Pohjois-Suomessa toimivan Osuuskauppa Arinan lähes 2 700 työntekijää työskentelee pääasiassa kaupan alan fyysisissä tehtävissä. Lisäksi Arinalla on majoitus-, ravintola- ja liikennemyymälätoimintaa.

Osuuskauppa Arina

Arina sai Mehiläisen avulla terveydenhuollonkustannukset laskuun ja eurot sijoitettua oikeaan paikkaan.

 • Arina karsi turhia lääkärikäyntejä Oma ilmoitus -käytännöllä sekä Omatyöterveys-puhelinpalvelulla.
 • Säästyneet rahat käytettiin ennaltaehkäisevään toimintaan.
 • Terveydenhuollon kustannukset laskivat Arinassa viime vuonna noin 30 prosenttia.

Lue Osuuskauppa Arinan yritysreferenssi >>

 

Lujabetoni Oy: Henkilöstöjohtaja Mikko Satuli

Betoniteollisuuden yritys Lujabetoni Oy toteutti yhdessä Mehiläisen kanssa puoli vuotta kestäneen yksilöllisen kuntoutusjakson työpaikalla. Kuntoutukseen osallistui yhteensä 16 henkilöä Lujabetonin kahdesta eri toimipisteestä.

Lujabetoni Mikko Satuli

Avainasemassa kuntoutuksessa on tehtävään sitoutunut kuntoutusvalmentaja, joka tuntee työpaikan olosuhteet ja ottaa työntekijät huomioon yksilöinä.

Kuntoutus toi Lujabetonille monia hyötyjä:

 • Työhyvinvointi ja elintavat paranivat merkittävästi.
 • Työntekijöiden koettu toimintakyky nousi kuntoutusjakson aikana huomattavasti.
 • Työntekijöiden veriarvot paranivat.
 • Painoa ryhmässä pudotettiin yhteensä 90 kiloa.

Lue Lujabetoni Oy:n yritysreferenssi >>

 

Keskisuomalainen Oyj: Henkilöstöpäällikkö Katja Sorri

Viestintäkonserni Keskisuomalainen on kasvanut muutamassa vuodessa valtakunnalliseksi toimijaksi. Työterveyshuollon on täytynyt kasvaa mukana.

Vielä vuonna 2011 jokaisessa Keskisuomalaisen toimipisteessä oli oma työterveyshuollon sopimuskumppani. Kilpailutuksen seurauksena konserni keskitti kaikki terveyspalvelut Mehiläiseen.

Keskisuomalainen

Mehiläinen valikoitui Keskisuomalaisen työterveyskumppaniksi seuraavista syistä:

 • Mehiläinen pystyi tarjoamaan pienten paikkakuntien peruspalvelut, mutta lisäksi Keskisuomalainen sai käyttöönsä maakuntakeskusten vahvat lisäpalvelut.
 • Savon Sanomien aiempi erinomainen yhteistyö Mehiläisen kanssa sai koko konsernin vakuuttuneeksi.
 • Työterveyden järjestelmällinen koordinointi asiantuntevan Mehiläisen yhteyspäällikön toimesta loi luottamuksen Mehiläisen osaamiseen.

Lue Keskisuomalainen Oyj:n yritysreferenssi >>

 

Paimion kaupunki: Henkilöstöpäällikkö Eila Hulkkonen

Varsinais-Suomessa sijaitsevan Paimion kaupungin työntekijöiden työterveyshuolto siirtyi alkuvuodesta 2015 Mehiläiseen. Kaupungin työntekijöiden tehtävät ja työolosuhteet vaihtelevat suuresti. Paimiolta löytyvät niin sivistys-, hoito-, sosiaali- kuin teknisetkin palvelut. Kiinteistönhoitajalla ja opettajalla on erilaiset työhyvinvointiin liittyvät riskit, joihin pitää osata reagoida oikealla tavalla.

Paimion kaupunki

Mehiläinen valikoitui Paimion kaupungin työterveyskumppaniksi seuraavista syistä:

 • Kaupungin työtehtävien monipuolisuus asettaa työterveyshuollolle kovat vaatimukset ja Mehiläinen pystyy vastaaman tähän tarpeeseen vahvalla asiantuntemuksellaan ja palvelujen volyymillaan.
 • Ajanvaraus Mehiläiseen on helppoa ja vastaanottoaikoja on hyvin saatavilla.
 • Mehiläisen myötä kaupungin työntekijöiden käytössä on nyt myös työpsykologi.
 • Tärkeään ennaltaehkäisevään työhön on tarjolla aiempaa enemmän resursseja.

Lue Paimion kaupungin yritysreferenssi >>

 

RTK-Palvelu Oy: Henkilöstöjohtaja Jan Haarti

RTK-Palvelu valitsi Mehiläisen työterveyden kumppanikseen, koska

 • Mehiläinen pystyi tarjoamaan laajennetun työterveyshuollon koko henkilöstölle, mitä RTK-Palvelu toivoi.

 • Seuranta onnistui sähköisillä työkaluilla – seuraavaksi käyttöön otetaan EsimiesKompassi.

 • Työkykyriskien johtaminen on RTK-Palvelulle tärkeä asia. Raportointi mahdollistaa seurannan yksikkö- ja paikkakuntakohtaisesti, ja työkykyriskeihin pystytään puuttumaan ajoissa.

 

Kouvolan Lakritsi Oy: Omistaja, lakutehtailija Timo Nisula

Kouvolan Lakritsi valitsi Mehiläisen, jotta hoitoajat eivät pitkity ja työterveyteen saa aikoja joustavasti. Kouvolan lakritsi on ollut erityisen tyytyväinen

 • Mehiläisen ennaltaehkäiseviin työterveyspalveluihin, sillä "henkilöstön päivä pois töistä tulee yritykselle kalliiksi".
 • Mehiläisen valtakunnallinen työterveyshuollon verkosto, jotka ovat siellä "missä ihmiset liikkuvat"
 • Mehiläisen kumppanuuteen, sillä "yrityksellä on vastuu henkilökunnan hyvinvoinnista, eikä se yksin pysty siihen".

Kouvolan lakritsi

Lue Kouvolan Lakritsin tarina yritysreferenssistä >>

Kouvolan Asunnot Oy: Toimitusjohtaja Auvo Viiru

Kouvolan Asunnot Oy:n kokemukset työntekijöiden terveyden kokonaisvaltaisesta seurannasta ovat olleet rohkaisevia Mehiläisen yhteistyön solmimisen jälkeen. Kouvolan Asunnot suosittelee Mehiläistä, koska

 • yhteistyön aluksi sovittiin yhteiset toimintamallit, jotka sopivat yritykselle ja takaavat helppouden työntekijöille
 • YritysMehiläinen-verkkopalvelu antaa yritykselle mahdollisuuden seurata henkilöstön hyvinvointia ja reagoida ongelmiin, kuten ehkäistä istumatyön aiheuttamia ongelmia konkreettisesti sähköpöytien avulla
 • Mehiläinen järjestää säännöllisiä seurantapalavereita, joissa katsotaan onnistumisia ja aktiivisesti kehitetään asioita.

Kouvolan asunnot

Lue Kouvolan asuntojen tarina yritysreferenssistä >>