Ykköskoti Vihanti, Ilveskorpi

Ykköskoti Vihanti sijaitsee Raahen Ilveskorvessa vehreässä maalaismaisemassa. Palvelukodissamme on kartanomainen tehostetun palvelun yksikkö ja samassa idyllisessä pihapiirissä sekä palveluasumista että tukiasuntoja rivitaloissa.

Asukkaaksi Vihantiin?

Olemme apuna, kun tarvitset ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja huolenpitoa. Tarjoamme tehostettua, kuntouttavaa asumispalvelua ja kokonaisvaltaista hoivaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Meiltä löytyy myös tuettua asumista, lyhytaikaista asumispalvelua tilapäiseen tarpeeseen sekä räätälöityjä päivätoimintapalveluja. Asiakkaamme ovat aikuisia, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia.

Koti ja ympäristö

Tehostetun palveluasumisen viihtyisät asunnot sijaitsevat päärakennuksessa. Osassa yhden hengen huoneita on oma wc. Kaikissa huoneissa on tarjolla peruskalusteet: sänky, yöpöytä, nojatuoli sekä lipasto. Asiakkailla on mahdollisuus kalustaa kotinsa myös itse. Rakennuksessa ovat viihtyisät ulkoiluterassit ja parveke.

Palveluasuminen toteutuu tavallisissa rivitaloasunnoissa. Soluasunnoissa jokaisella on omat huone ja yhteinen keittiö. Pesutiloissa on sauna, jota asiakkaat voivat käyttää. Huoneissa on sänky, yöpöytä, nojatuoli ja lipasto. Asiakkailla on mahdollisuus tuoda myös omat huonekalut.

Tukiasunnot sijaitsevat rivitalossa, joissa asiakkaalla on käytössään oma 30m2 yksiö. Yksiössä on keittiö, pesutilat sekä oleskelutila/alkovi. Tukiasunnoissa asuvien on mahdollista käydä saunoa päärakennuksessa. Asiakkaat kalustavat kotinsa itse, mutta tarvittaessa huoneisto voidaan myös kalustaa.

Työ- ja muu toiminta

Tarjoamme asukkaillemme viihtyisän asumisen lisäksi mahdollisuuksia työ- ja muuhun kuntouttavan ryhmä- ja harrastustoimintaan. Kuntouttava toimintamme on monipuolista; järjestämme päivittäin erilaisia sosiaalisia ja toiminnallisia ryhmiä. Liikuntaa voi harrastaa pihapiirissä olevalla kuntosalilla. Meillä on viikoittainen pelivuoro läheisellä liikuntasalilla ja lisäksi lenkkeilemme ja kävelemme porukalla useita kertoja viikossa.

Työtoimintamme on monimuotoista. Erillisessä työtoimintatilassa tehdään mm. huonekalujen entisöintiä sekä erilaisia pieniä kokoonpano- ja rakennustöitä. Työtoimintana huolehditaan myös piha-alueiden kunnossa pidosta ja rakennusten pienimuotoisista kunnostustöistä sekä keittiö ja siivoustöistä.

Järjestämme säännöllisesti sekä päivä- sekä yön yli retkiä. Asukkaat osallistuvat retkien suunnitteluun ja retkikohteiden valintaan. Erilaiset asioinnit sujuvat joko Vihannissa tai Oulaisissa, joihin molempiin matkaa tulee noin 15 kilometriä. Teemme ostosreissuja myös isompiin kauppakeskuksiin. Kirjastoauto kiertää yksikön luona säännöllisesti ja käymme lähikuntien kulttuuritapahtumissa.

Henkilökunnan erikoisosaaminen

Henkilökunta koostuu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista joilla on suuntautuminen mielenterveys- ja päihdetyöhön. Henkilökunnalla on erityisosaamista psykoosi- ja päihdesairauksista ja hyödynnämme yhteisökuntoutuksen menetelmiä.

Palvelukodissa on oma emäntä, joka valmistaa maittavan ruuan laadukkaista raaka-aineista. Asiakkaiden on mahdollista osallistua keittiötyöskentelyyn.

Ota yhteyttä

Ykköskoti Vihanti
Korvenaho 102,
86360 Ilveskorpi

etunimi.sukunimi@mehilainen.fi

Yksikön johtaja
Sirpa Honkimaa
040 515 3771

Palvelukodin henkilökunta
044 704 3840

Palvelujohtaja
Anne-Mari Kanerva
040 544 5131