Ykköskoti Riihilehto – tehostettua palveluasumista Mäntsälän Haarajoella

Riihilehto on suunnattu vaikeasti toimintarajoitteisille ja ympäri vuorokauden avustamista, ohjausta tai hoivaa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille, neuropsykiatrisille ja muistioireisille hoivaa ja kuntoutusta tarvitseville kuntoutujille.

Ykköskoti Riihileho soveltuu eri-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat pientä ja turvallista asuinympäristöä ympäri vuorokauden.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Riihilehdon toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Tuija Ahtikari
Yksikönjohtaja
puh. 0407619981

Kirsi Pellinen
Palvelujohtaja
puh. 0505673554

Yksikön yhteystiedot

Puhelinnumero 0405964514
Paippistentie 3
04480 Mäntsälä

Kodin sijainti ja esittely

  • Kotimme sijaitsee maaseudulla Mäntsälän Haarajoella
  • Ykköskoti Riihilehdossa on 21 asukaspaikkaa
  • Tarjoamme monipuolista viriketoimintaa asukaslähtöisesti
  • Ykköskoti Riihilehdon pihapiiri ja asuinalue ovat rauhalliset. Lähin kauppa sijaitsee n.2 km päässä ja asukkaille tarjotaan mahdollisuus yhteiskyytiin tarvittaessa. Muut palvelut löytyvät Järvenpäästä ja Kellokoskelta jotka ovat n. 15 km päässä palvelukodista.

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea arjen toiminnoissa ympärivuorokautisesti. Toivotamme kaikenlaiset asukkaat tervetulleiksi meille.

Asukkaan oma koti

Ykköskoti Riihilehto tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös meiltä. Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila ja saunaosasto.

Toiminta Ykköskoti Riihilehdossa

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Ykköskoti Riihilehdossa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Viikko-ohjelmamme sisältää yhteisökokoukset sekä sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Kodisaame tarjotaan myös sosiaalista kognitiota harjoittavaa ryhmätoimintaa. Asukkaille järjestetään mahdollisuus talon ulkopuoliseen toimintaan mm. tutustumiskäynteihin, retkiin, kulttuurikokemuksiin ja asiointipäiviin yhteiskyydeillä.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet järjestää sosiaalista kognitiota edistäviä ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja (muisti ja havaintotoiminnot) kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Koko henkilökunnalla on AVEKKI-koulutus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon turvakortti. Henkilökunnalla on myös osaamista oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen sekä päihdeosaamista. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Muut yksiköt

Tutustu muihin mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteihin >>