Ykköskoti Rantapuisto -palvelukoti Laukaassa

Ykköskoti Rantapuisto soveltuu vaikeasti toimintarajoitteisille ja ympäri vuorokauden avustamista, ohjausta tai hoivaa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille, sekä neuropsykiatrisille ja dementoituville intensiivistä hoivaa tarvitseville kuntoutujille.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Ykköskoti Rantapuiston toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Yksikönjohtaja
Anne Vainonen
p. 040-4819542
anne.vainonen(at)mehilainen.fi

Palvelujohtaja
Santtu Harjulehto
040-3530715
santtu.harjulehto(at)mehilainen.fi

Yksikön yhteystiedot:

Ykköskoti Rantapuisto
Pellosniementie 10
41340 Laukaa
p. 050-5440321

Kodin sijainti ja esittely

  • Kotimme sijaitsee rauhallisella asuin alueella lähellä Laukaan keskustaa.
  • Ykköskoti Rantapuistossa on 16 asukaspaikkaa.
  • Kodissamme ruoan valmistuksesta vastaa oma kokki. Asukkailla on mahdollisuus osallistua keittiön työtoimintaan.
  • Yksikössä fyysistä ja henkistä hyvinvointia pidetään yllä monimuotoisella virike- ja kuntoutustoiminnalla.
  • Ykköskoti Rantapuiston pihapiiri ja asuinalue on rauhallinen, järven rantaan on matkaa n. 50m. Järvimaisema avautuu yksikön isolta terassilta. Laukaan keskustaan matkaa on n. 400m.

Asukkaan oma koti

Rantapuisto tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

  • Ykköskoti Rantapuistossa on 14 yhden hengenhuonetta ja 1 kahden hengen huone.
  • Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös yksiköstä.
  • Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila ja aula jossa mahdollisuus myös tv:n katseluun, kesäisin käytössä on iso terassi kesäpäivien viettoon.

Toiminta Ykköskoti Rantapuistossa

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Kodissamme järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Asukkaille tehdään yksilöllinen suunnitelma, jossa määritellään hänen tavoitteidensa ja toimintakykynsä mukainen tuen tarve.

Ykköskoti Rantapuiston viikko-ohjelma sisältää yhteisökokoukset ja muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Arvostamme ja kunnioitamme hoidossamme asukkaidemme yksityisyyttä sekä tuemme heidän omaa toimintakykyä arjen askareissa.

Pitkäaikaisen asumisen lisäksi Ykköskoti Rantapuistoon voi tulla myös lyhyemmälle hoivajaksolle esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi tai kuntoutumis- tai toimintakyvyn arviojaksolle.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikön henkilökunnalla on erityisosaamista muistisairautta, hoivaa ja huolenpitoa sekä saattohoitoa tarvitsevien asukkaiden kohtaamisesta ja hoidosta sekä psykiatrisesta hoitotyöstä.

Henkilökunnalla on AVEKKI-koulutus ja kokemusta haastavien asukkaiden kohtaamiseen

Yksikössä on sairaanhoidollista osaamista vahvasti hoidollisten asukkaiden hoitoon ja huolenpitoon. Yksikössä suoritetaan myös toimintakyvyn arviointeja. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Muut yksiköt

Tutustu muihin mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteihin >>