Ykköskoti Koppelo – hyvä koti mielenterveyskuntoutujille kuhmossa

Ykköskoti Koppelo tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille pienessä ja turvallisessa asuinyksikössä. Kotimme soveltuu kaiken ikäiselle aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tavoitteellista, pitkäjänteistä ja pitkäkestoista kuntoutusta parantaakseen ja ylläpitääkseen omaa toimintakykyään.

Asukkaiden kuntoutuksen tavoitteena on paras mahdollinen saavutettavissa oleva itsenäisyyden, omatoimisuuden ja koetun elämänlaadun taso.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Koppelokodin toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Riitta Junkkarinen
Yksikön esimies
puh. 044 5240314

Anne-Mari Kanerva
Palvelujohtaja
puh. 040 5445131

Yksikön yhteystiedot

Ykköskoti Koppelo
0400 912693, 08 6530424

Koppelokuja 18,
88900 Kuhmo

Ykköskoti Koppelon sijainti ja esittely

  • Ykksökoti Koppelo sijaitsee luonnon kauniilla omakotialueella noin 3,5 kilometrin päässä Kuhmonkeskustasta
  • Kodin pihapiiri on rauhallinen, ja puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Yksikön välittömässä läheisyydessä on hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja marjametsää. Kodin piha-alueelle tulee oma kasvimaa kesällä 2016.
  • Talossamme on tarjolla koti 14 asukkaalle.

Asukkaan oma koti

Ykköskoti Koppelo on kodikas ja viihtyisä paikka kuntoutumiselle. Asukas voi sisustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan oman mieltymyksensä mukaan. Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, yhteinen minikeittiö ja sauna.

Me valmistamme ruoan itse, yhdessä asukkaiden kanssa. Yksikössä on käytössä 7 viikon kiertävä ruokalista, jonka suunniteluun asukkaat voivat osallistua. Toteutamme ajoin asukkaiden lempiruokaviikkoja. Asukkaat osallistuvat mielellään myös leivontatapahtumiin.

Toimintaa Ykköskoti Koppelossa

Ykköskoti Koppelon toiminta rakentuu asukaslähtöisyydelle ja yksilöllisyydelle. Palvelumme lähtee asukkaan omista odotuksista ja tarpeista ja tavoitteemme on luoda ja turvata edellytykset mahdollisimman hyvään elämään ja arkeen jokaiselle asukkaallemme.

Henkilökuntamme on mukana yhteisökuntoutuksen koulutuksessa, joka on aloitettu vuonna 2014. Yhteisökuntoutuksen periaatteet ovat tulleet osaksi kotimme päivittäistä toimintaa. Asukkaat ottavat omien kykyjensä ja valmiuksiensa mukaan vastuuta omasta arjestaan, heitä tuetaan itsenäiseen päätöksentekoon ja omatoimisuuteen ja osallistuvat yhteisön yhteiseen päätöksentekoon.

Ykköskoti Koppelon viikko-ohjelmassa ovat arkiaamuisin yhteiset aamukokoukset, jossa käsitellään päivän tapahtumat ja sovitaan yhteisesti päivän tehtävät ja vastuut. Yhteisökokous pidetään kerran viikossa, ja kokouksessa päätetään yhdessä asioista, jotka koskevat sekä asukkaita että henkilöstöä.

Me tarjoamme monipuolista asukkaiden toimintakykyä ja elämänlaatua edistää tekemistä ja toimintaa tekemistä – teemme retkiä, käymme elokuvissa ja vierailulla toisissa yksiköissä, sekä järjestämme erilaisia musiikkitapahtumia omassa yksikössä. Toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtee kuntoutujien toiveista, odotuksista ja mielenkiinnoista.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilöstömme osallistuu Mehiläisen yhteisökuntoutuksen koulutusohjelmaan. Suurimmalla osalla henkilöstöstä on mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus.

Yksikössä on valmiudet ohjata skitsofreniaa sairastavien ihmisten sosiaalista kognitiota kehittävää ryhmätoimintaa. Henkilökunta on myös aggressio- ja konfliktitilateiden ehkäisyyn hallintaan valmentava avekki-koulutus. .

Henkilökunnan osaamista päivitämme säännöllisellä täydennyskoulutuksella. Koulutuksia on mahdollisuus järjestää henkilöstön erityisosaamisen ja kiinnostuksen mukaan.