Ykköskoti Hannunharju – osa monipuolista kuntoutuksen palvelukokonaisuutta Vantaalla

Ykköskoti Hannunharju sijaitsee Katrinebergin palvelukodin kanssa samassa kiinteistössä pientaloalueella Vantaan Tikkurilassa. Asuinalue on rauhallinen omakotitalolähiö ja puitteet mm. ulkoiluun ovat hyvät. Palvelukodit ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Juna-asemalle on matkaa n 100m. Ruokakauppa löytyy parinsadan metrin päästä, ja muut palvelut löytyvät 2 kilometrin päästä Tikkurilan keskustasta.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja esittelemme kotiamme. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkatilanteesta.

Sari Ritola
Yksikönjohtaja
puh. 020 75 44 582

Marko Hanhisuanto
Palvelujohtaja
puh. 050 440 8868

Yksiköiden yhteystiedot

Ykköskoti Hannunharju:

Puhelinnumero 020 75 44 480, faksi 020 7544 481
Vanha Sahatie 4,
01300 Vantaa

Viertolan työkeskus

Viertolankuja 4
01300 Vantaa
Seppo Tuominen

Tiimivastaava
puh. 020 7544 404

Tuettu asuminen

Sari Ritola
Yksikönjohtaja
puh. 020 75 44 582

Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut

Marika Koivuluoma, etunimi.sukunimi(at)mehilainen.fi

ASUKKAAN OMA KOTI

Mahdollistamme asukkaillemme kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

 • Ykköskoti Hannunharju on valmistunut 2008.
 • Jokaisella asukkaallamme on oma asunto, tilavat asuinhuoneet ovat kooltaan 16–20 m2 ja kaikissa asunnoissa on omat tilavat wc- ja suihkutilat.
 • Halutessaan asukas voi sisustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Tarvittaessa peruskalustus järjestetään palvelukotien puolesta.
 • Asukkaillamme on käytössään myös yhteiset oleskelutilat ja ruokasali, opetus ja /asukaskeittiö, kuntosali, saunaosasto ja pesutupa.
 • Palvelukoti on rakennettu esteettömäksi ja tilat sopivat myös liikuntarajoitteisille.
 • Ykköskoti Hannunharjussa on 24 palveluasumisen ja 2 valmennusasunmisen paikkaa. Sekä tuetun asumisen paikkoja solutukiasunnoissa yhteensä 9 paikkaa ja tukiyksiöissämme 5 paikkaa.

Toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Hannunharju tuottaa monenlaista aktivoivaa tekemistä asukkaiden toiveiden ja mielenkiintojen sekä yksilöllisten odotusten ja toimintakyvyn mukaan. Viikko-ohjelmassa on myös yhteisökokouksia sekä asukkaiden oman vastuuryhmän kokoontumiset.

TOIMINTAMME

Yksikkömme on osa monipuolista Mehiläisen mielenterveyspalveluiden palvelukokonaisuutta Vantaalla. Tehtävämme on luoda kuntoutujalle yksilöllinen kuntoutumispolku ja monipuolinen palvelukokonaisuus matkalle kohti itsenäisempää asumista ja parempaa elämänlaatua.

Timintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Hannunharju tuottaa monenlaista aktivoivaa tekemistä asukkaiden toiveiden ja mielenkiintojen sekä yksilöllisten odotusten ja toimintakyvyn mukaan. Viikko-ohjelmassa on myös yhteisökokouksia sekä asukkaiden oman vastuuryhmän kokoontumiset.

Kuntouttava palveluasuminen

 • Palveluasumisen tavoitteena on antaa valmiuksia ja tukea kuntoutujien siirtymistä mahdollisemman itsenäiseen asumismuotoon sekä luoda polku asukkaan siirtymiselle palveluasumisesta valmennusasumiseen ja sieltä tuettuun asumiseen tai itsenäiseen asumiseen, omaan kotiin.
 • Ykköskoti Hannunharjun henkilökunta on palvelukodilla 7-20 välillä, muina aikoina tavoitettavissa päivystyspuhelimesta

Tuettu ja valmennusasuminen, kotikuntoutus

 • Valmennus- sekä tuetussa asumisessa harjaannutetaan taitoja ja valmiuksia, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan.
 • Tuettu asuminen voidaan toteuttaa eri tavoin: asumisen solutukiasunnossa tai tukiyksiöissä tai noin vuoden kestoisena valmennusasumisjaksona.
 • Tuetun asumisen palvelu voi toteutua kotikuntoutuksena kuntoutujan omaan kotiin

Työ- ja päivätoiminta

 • Työtoiminta järjestetään Viertolan työkeskuksessa, Vantaan Viertolassa, kävelymatkan päässä palvelukodilta.
 • Työtoiminta toteutuu joko alihankintatyönä työkeskuksessa, erilaisina huolto- ja kunnossapitotöinä tai työharjoitteluna erilaisissa yrityksissä tai yhteisöissä.
 • Työtoiminta on osa asumispalvelua mutta sitä voidaan järjestää myös avopalveluna. Hannunharjusta toiseen asumismuotoon siirtyneet kuntoutujat voivat halutessaan myös jatkaa työtoiminnassa sopimuksen mukaan.

Arviointijaksot

Arviointijakso voidaan toteuttaa 1-3 kk mittaisena kokonaisuutena, jonka aikana selvitetään kuntoutujan asumiselleen tarvitseman tuen laatua ja määrää sekä määrittää hänen toimintakykyynsä, tuen tarpeisiinsa ja toiveisiinsa nähden sopivin mahdollinen asumismuoto

HENKILÖKUNNAN ERITYISOSAAMINEN

Koko henkilökuntamme on mukana Mehiläisen yhteisökuntoutuksen kolmivuotisessa kehittämishankkeessa. Henkilökunnan osaamista kehitetään ja ylläpidetään säännöllisillä täydennyskoulutuksilla.

Yksikössä järjestetään sosiaalisen kognition parantamiseen tähtääviä ryhmiä ja kognitiivisia taitoja kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Koko henkilökunnalla on Avekki- ja turvakorttikoulutukset. Henkilökunnalla on myös päihdeosaamista ja kokemusta oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen. Jos asukkailla on päihteiden käyttöön liittyviä haasteita, teemme tiivistä yhteistyötä verkostoitumalla kuntien päihdepalveluiden kanssa.

Muut yksiköt

Tutustu muihin mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteihin