Needs review

12.12.2013 ja 4.2.2014 (1+1 päivää) Mehiläisessä, Ympyrätalossa, Siltasaarenkatu 18 A 9 krs. Helsinki. Osallistuminen molempiin koulutuspäiviin.

Vuorokausirytmin ajastuksella vaikutetaan yhteen tutkimusten mukaan merkittävään masennuksessa häiriintyneeseen biologiseen tekijään - uni-valve - rytmiin. 

Elollisessa luonnossa kaikki on rytmistä, vuoden kierto ja vuorokausivaihtelu määräävät elämää. Vuorokausirytmi on tärkein energisyyden, unen tarpeen, mielialan, ruokahalun ja monien muiden kehon ja mielen perusasioiden säätelijä, joka on kehittynyt päivä-yö vaihtelun myötä. 

Vuorokausirytmin ajastuksella rytmitetään uudelleen uni-valve -rytmiä. Rytmin korjaantuminen helpottaa selvästi masennuksen oireita ja mahdollistaa siten tehokkaampaa masennukseen liittyvien psyykkisten ja sosiaalisten pulmien käsittelyä. Vuorokausirytmin ajastuksessa käytetään kirkas- ja sarastusvaloa ja joissain tapauksissa melatoniinia.

Koulutuksen aikana opitaan hoidon teoriatausta ja työskentelemään asiakkaan rytmin muuttamiseksi. Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen kukin osallistuja toteuttaa asiakkaansa kanssa vuorokausirytmin ajastushoidon. 

Ks. http://www.chronotherapeutics.org/Index.html 

Kouluttajat
: psykologi, Mehiläisen kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala ja psykologi Anna-Kaisa Majasaari Aava työterveyspalvelusta.

Koulutuksen (2 päivää) hinta 300,00 + alv. 24 %
Mehiläisen ja Aavan työntekijöille ja ammatinharjoittajille 250,00 + alv.24%

Lisätietoa ja Ilmoittautumiset 
Ilkka Mustakallio, psykoterapeutti,  IPT-ryhmäterapiakoordinaattori, työnohjaaja 
ilkka.mustakallio@mehilainen.fi
p. 050 321 0780 

Mehiläinen, psykoterapiapalvelut, Ympyrätalo, Siltasaarenkatu 18 A, 9.krs, 00530 Helsinki, www.mehilainen.fi

Jaa