Vapaaehtoiset vakuutukset

Matkavakuutukset

  • Jos sairastut matkalla tai sinulle sattuu tapaturma, hakeudu hoitoon matkakohteessasi vakuutusehtojen mukaisesti.
  • Kotimaassa matkustettaessa liittyy vakuutuksiin usein kilometri- ja matkakohderajoituksia. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi, että matkavakuutus on käytettävissä ko. tilanteessa. Pääsääntöisesti matkavakuutuksissa maksat kotimaassa hoitoon hakeutuessasi kustannukset ensi itse ja haet jälkikäteen korvaukset vakuutusyhtiöstäsi. Varaudu näissä maksamaan siis käynti ensin itse, mutta kerro, että haet korvausta vakuutuksesta, niin saat tarvitsemasi tiedot mukaasi lähetettäväksi vakuutusyhtiöön korvauksen hakemiseksi.

Työnantajan vapaaehtoinen sairauskuluvakuutus

  • Jos työnantajasi on ottanut työntekijöilleen vapaaehtoisen sairauslukuvakuutuksen, on sinulle annettu työpaikalla ohjeet miten toimia tuon vakuutuksen puitteissa.
  • Sairastuttuasi tai jos vapaa-aikanasi sattuu jokin tapaturma, sinun tulee pääsääntöisesti hakeutua työterveyslääkärillesi, joka ohjaa sinut tarpeen vaatiessa erikoislääkärille jatkotutkimuksia varten.
  • Jossain tilanteissa voit hakeutua suoraan erikoislääkärillekin, mutta ottaa selvää esimieheltäsi, miten sinun tulee toimia, jos käytät työnantajan ottamaan vapaaehtoista vakuutusta.

Yksityisen henkilön ottamat vapaaehtoiset sairauskulu- ja tapaturmavakuutukset

  • Näissä vakuutuksissa on usein henkilökohtaisia rajoituksia, omavastuita tai korvauskattoja, joten niihin ei useinkaan liity mahdollisuutta hoitolaitoksen laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötä. Varaudu näissä maksamaan käynti ensin itse, mutta kerro, että haet korvausta vakuutuksesta, niin saat tarvitsemasi tiedot mukaasi lähetettäväksi vakuutusyhtiöön korvauksen hakemiseksi.
  • Jossakin näissä vakuutuksissa on suljettu pois urheilussa tapahtuneiden tapaturmien hoidot. Sinun on hyvä tarkistaa, onko sinun vakuutuksessa urheilutapaturmien korvaus mukana, kun hakeudut urheilussa sattuneen tapaturman vuoksi hoitoon.

Kilpaurheiluun liittyvät lisenssivakuutukset

  • Jos harrastat kilpaurheilua jossakin seurassa, on sinulla pakollinen lisenssivakuutus tapaturmien hoidon osalta. Kilpailu- tai harjoittelutilanteessa vahingon sattuessa saat valmentajaltasi ohjeet, miten toimia hoitoon hakeutuessasi.
  • Osassa lisenssivakuutuksia on mahdollista hakeutua suoraan mihin tahansa hoitolaitokseen tapaturman sattuessa ja käynti voidaan laskuttaa suoraan vakuutusyhtiöltä. Moneen vakuutukseen kuitenkin liittyy omavastuuosuus, joka tulee maksaa suoraan käynnin jälkeen hoitolaitoksessa ja loppulasku lähetetään sitten vakuutusyhtiölle.

Takaisin Vakuutusasiakas Mehiläisessä -sivulle »