Voikukkakoti tarjoaa vaativaa autettua asumista kehitysvammaisille ja muille vammaisille Oulun Rajakylässä. Palvelut sisältävät vakituisen ja tilapäisen asumisen. Yksikkö sijaitsee lähellä vehreää maalaismaisemaa, josta on vain kävelyetäisyys alueen palveluihin.

Voikukkakodin asukkaat ovat vaikeasti vammaisia ja kehitysvammaisia. Osalla asukkaista on autistisia piirteitä käyttäytymisessään tai diagnosoitu autismi. Osalla asukkaista on myös käytösoireita.

Henkilökunnalla on kokemusta vaativasti kehitysvammaisten ja muiden vammaisten hoidosta. Yksikössä on myös autismin kirjon ja vaativan sairaanhoidon osaamista ja kokemusta. Ympärivuorokautisesti toimivan lämminhenkisen kodin aikuisille kehitysvammaisille.

Voikukkakoti on sopiva paikka kehitysvammaiselle aikuiselle, joka haluaa elää hyvää arkea turvallisessa ja yksilöllisyyttä kunnioittavassa ympäristössä. Ystävät ja omaiset ovat tervetulleita osallistumaan asukkaiden arkeen.

KODIN SIJAINTI JA ESITTELY

 • Voikukkakoti on uusi, syksyllä 2015 avautunut yksikkö
 • Yksikkö sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Oulun Rajakylässä
 • Voikukkakodissa on 14 asukaspaikkaa jaettuna kolmeen ryhmäkotaan
 • Voikukkakoti tarjoaa ohjattua päivätoimintaa ryhmässä tai yksilötasolla, toiminnalle tarkoitetussa tilassa
 • Voikukkakodissa on kaikkiin tiloihin esteetön pääsy
 • Yksikkö on jo rakennusvaiheessa nimenomaisesti suunniteltu vaativan vammaispalveluntuottamista varten. Tämän lisäksi voimme toteuttaa yksilöllisiä muutostöitä asukashuoneissa jokaisen asukkaan tarpeista lähtien.
 • Voikukkakodin sisäpiha on aidattu ja turvallinen. Tärkeimmät palvelut mm. lähikaupat, terveyskeskus, hammashoitola, kirjasto ja lähiön ruokapaikat ovat kaikki kävelymatkan päässä. Oulun keskustaan tulee matkaa noin 8 kilometriä.

Tehostettu palveluasuminen on kehitysvammaisille ihmisille, jotka eivät tarvitse laitoshoitoa, mutta eivät kykene asumaan omaisten tai läheistensä luona. Voikukkakoti tukee aikuisen kehitysvammaisen ihmisen itsenäistymistä ja arkipäivän taitojen kehittymistä.

ASUKKAAN OMA KOTI

Voikukkakoti tarjoaa asukkailleen lämminhenkisen ja turvallisen kodin, jossa voi elää hyvää arkea.

 • Voikukkakodissa huoneet ovat kooltaan noin 20m2
 • Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat
 • Asukas sisustaa oman asuntonsa omilla huonekaluilla ja tavaroilla mieleisekseen
 • Asukkailla on käytössään yhteiset oleskelutilat, ruokailutilat, pesutupa ja saunatilat

TOIMINTA VOIKUKKAKODISSA

Toimintamme perustuu täysin asiakkaiden omien, yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen. Asumispalvelu on kokonaisuus, joka luodaan aina kullekin asiakkaalle sopivaksi. Myös henkilöstömäärä mitoitetaan asukastarpeiden mukaan. Toimintamme periaatteisiin kuuluu aktiivisen arjen ylläpitäminen asukkaan omilla ehdoilla ja taidoilla. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jonka toteuttamiseen hän itse sekä ohjaaja sitoutuvat.

Palvelumme suunnitellaan yksilöllisyyttä kunnioittaen, huomioiden itsemääräämisoikeus ja asukkaita aktivoidaan osallisuuteen kaikissa arjen toiminnoissa. Voikukassa järjestetään monipuolista ohjattua päivä- ja vapaa-ajan toimintaa. Kodilla on viikko-ohjelma, joka on suunniteltu asukkaiden tarpeita vastaavaksi.

HENKILÖKUNNAN ERITYISOSAAMINEN

Henkilökunta koulutetaan Yksilökeskeiseen suunnitteluun ja tavoitteena on yksilön osallisuuden tukemiseen arjessa. Asukkaan elämänsuunnittelussa käytetään tukena kartta- ja tukiprofiilityövälineitä. Henkilökunnalla on Avekki -koulutus ja autismiosaamista. Päivitämme osaamista täydennyskoulutuksella.

VASTUUHENKILÖT JA VAPAIDEN ASUKASPAIKKOJEN TIEDUSTELUT

Kerromme mielellämme lisää Voikukkakodin toiminnasta ja meille voi tulla tutustumaan, esittelemme kodin tiloja.

Susanna Perämäki-Leinonen
Yksikön esimies
+358 40140 6751

Anne-Mari Kanerva
Palvelujohtaja
+358 40544 5131

YKSIKÖN YHTEYSTIEDOT

Voikukkatie 28
90580  OULU
+ 358 40735 9111

Jaa