Villa Ranta tarjoaa vaativaa autettua asumista aikuisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissaan. Sijaitsemme Rantakylässä, luonnon ja hyvien kävelyreittien varrella, josta on lyhyt matka Joensuun kaupungin keskustan vilinään. Piha-alue on aidattu ja asukkaille turvallinen.

Kodin esittely

Villa Rannassa on 15 asukashuonetta, joissa jokaisessa on omat tilavat wc- ja suihkutilat. Nykyaikaiset tilamme ovat esteettömät, joten ne sopivat erittäin hyvin myös liikuntarajoitteiselle. Jokainen asukas saa sisustaa huoneensa mieleisekseen omilla huonekaluillaan. Asukkaat viettävät paljon aikaansa yhteisessä tilassa, jota myös kutsumme ”olohuoneeksi”.  Olohuoneessa katsotaan yhdessä elokuvia, askarrellaan, pelaillaan pelejä ja toisinaan innostutaan laulamaan karaokea!

Kotimme koostuvat kolmesta eri ryhmäkodista; Riemu, Haiku ja Vapaus.

Asukkailla on lisäksi käytössään myös pesutupa ja saunaosasto, jota ahkerasti lämmitetään.

Henkilöstömme

Asukkaiden turvallisuudesta ja viihtyvyydestä huolehtivat ammattitaitoiset, tämän päivän koulutusvaatimuksia vastaava henkilökunta. Ohjaajilla on erityisosaamista kehitysvammaisten hoivaa ja huolenpitoa tarvitsevien asukkaiden kohtaamisesta sekä vaihtoehtoisten kommunikointikeinojen käytöstä (tukiviittomat, kuvakommunikointi). Lisäksi yksikössä on sairaanhoidollista osaamista, joka mahdollistaa vaativien hoidollisten asukkaiden hoidon ja huolenpidon.

Ohjaajat tukevat asukkaiden toimintakykyä  heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Asukkaan hyvinvoinnin turvaaminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat meille avaintekijöitä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä monien eri toimialojen kanssa asukkaidemme hyvinvoinnin takaamiseksi.

Villa Rannassa raikaa nauru ja ilo, huumoria kyytiin mahtuu ainakin se kilo!

Yhteystiedot:

Villa Ranta
Vesikkotie 1b
80160 Joensuu

Kirsi Hukka, yksikön esimies
puh.050 381 3175, (arkisin)

Ryhmäkoti Haiku
puh.050344 3672

Ryhmäkoti Riemu
puh. 050 441 6418

Ryhmäkoti Vapaus
puh. 050 448 1396

 

Jaa