Hoivapalveluiden Oiva tarjoaa vaativaa tehostettua palveluasumista vaikeasti vammaisille aikuisille.

Sijainti ja esittely

Oiva sijaitsee Vantaalla Louhelan juna-aseman vieressä, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Oiva on pieni, esteetön ja toimiva kymmenpaikkainen asumisyksikkö.

Yhden hengen huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on omat wc- ja suihkutilat. Lisäksi torstaisin käytössämme on alakerrassa sijaitseva saunaosasto. Myös kuntosali ja askarteluhuone löytyvät talosta. Ruoka tulee meille omasta keittiöstämme ja asukkaiden toiveesta ruokailemme sovitusti alakerran ruokalassa. Oivassa on ammattitaitoinen henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden.

Toiminta

Palvelemme mm. pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa asuvia vaikeasti vammaisia aikuisia, joiden toimintakyky, tuen ja avustamisen tarve voi vaihdella merkittävästi.  Asukaamme voi tarvita 1-2 työntekijät tukea tai avustusta lähes kaikissa päivittäisissä toiminnoissa tai niihin siirtymisissä. Asuminen Oivassa voi olla asukkaan tilanteen ja toiveiden mukaan joko pitkäaikaista tai lyhytaikaista/ tilapäistä.

Oivassa vaativan palveluasumisen tavoitteet asetetaan yhdessä asukkaan sekä muun verkoston kanssa. Teemme mielellämme tiivistä yhteistyötä sijoittavan kunnan sekä asukkaan läheisten kanssa. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntouttava hoitosuunnitelma. Yhteisiä tavoitteita työskentelyllemme Oivassa ovat mm. asukkaiden omatoimisen ja itsenäisen elämänhallinnansäilyttäminen sekä edistäminen. Tuemme ja rohkaisemme asukkaitamme omatoimisuuteen, olemassa olevan toimintakyvyn säilyttämiseen ja tuemme heitä itsenäisessä päätöksenteossa kuntouttavaa työotetta käyttäen Tavoitteenamme on turvata asukkaillemme mahdollisimman korkea elämänlaatu, arvostava ja kunnioittava tuki arjen haasteissa ja turvallinen, viihtyisä asuinympäristö.

Kaikki toimintamme on asiakaslähtöistä, asukkaiden yksilöllisyyttä kunnioittavaa sekä yhteisöhoidon toimintatapoja noudattavaa.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilökuntamme on ammattitaitoista, koulutettua sekä sitoutunutta. Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys. Yksikkömme soveltuu paitsi vaikeasti vammaisille myös neurologisia sairauksia sairastaville aikuisille. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä koulutuksilla. Henkilökunta on mukana Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmassa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tervetullut lisä joukkoomme.

Vastuuhenkilöt

Sanna Misukka
Yksikön johtaja
puh. 040 142 7570

Sami Ylitalo
Palvelujohtaja, pääkaupunkiseutu
puh. 040 659 2013

Yksikön yhteystiedot

Puh. 020 7544 687, faksi 020 7544 688

Oiva
Louhelantie 10 A
01600 Vantaa

Jaa