Vakuutukset ja hoitoprosessi Mehiläisessä

Varatessasi aikaa Mehiläisestä tai tullessasi suoraan vastaanotolle ilmoita, että kyseessä on tapaturmakäynti, josta anot korvauksia vakuutusyhtiöltä. Näin saat käynnin jälkeen tarvitsemasi paperit mukaasi vakuutusyhtiötä varten.

Huomioi myös, että suurimmassa osassa vapaa-ajantapaturmavakuutuksia asiakas maksaa yksittäisen vastaanottokäynnin ensin itse ja hakee jälkikäteen korvaukset vakuutuksesta. Jos mahdollista, tarkista ennen vastaanotolle tuloasi, miten sinun vakuutuksesi toimii.

Jos lääkäri lähettää sinut kalliimpiin tutkimuksiin (mm. magneettitutkimukset) tai leikkaukseen, anoo hän maksusitoumusta vakuutusyhtiöltä, jotta voimme toimittaa laskun suoraan vakuutusyhtiöön. Myönnetystä maksusitoumuksesta vakuutusyhtiö ilmoittaa sinulle kirjeitse tai tekstiviestillä ja lähettää maksusitoumuksen myös Mehiläiseen, josta sinuun ollaan yhteydessä tutkimus tai hoitoajan varaamiseksi.

Asioidessasi Mehiläisessä ota aina Kela-kortti mukaasi, jotta voimme antaa vastaanottokäynneiltäsi Kela suorakorvausosuuden ja voit toimittaa vakuutusyhtiölle suoraan korvaushakemuksesi kustannusten takaisin saamiseksi. Jos sinulla ei ole Kela-korttia mukanasi, voit hakea korvaukset jälkikäteen Kelasta (6 kk:n sisällä). Ota kopiot kuiteista ja muista Mehiläisestä saamistasi tositteista. Laita kelakorvaukset saatuasi vakuutusyhtiölle korvaushakemus, johon liität ottamasi kopiot ja Kelan korvauspäätöksen vakuutusyhtiölle korvausten hakemiseksi.