Mehiläinen laajenee kotihoidossa ja hoitajavuokrauksessa: Kotihoitoa ja henkilöstövuokrausta tarjoava Metsätähti Mehiläiselle

Yrityskaupan myötä Mehiläinen on nyt yksi Suomen suurimmista hoitajavuokrauspalveluita tarjoavista yrityksistä. Kauppa vahvisti myös Mehiläisen asemaa yhtenä Suomen suurimmista kotihoidon palveluiden tuottajista. Hoivapalvelu Metsätähti Oy:n ja Metsätähti Henkilöstöpalvelut Oy:n osakekannat siirtyivät 15.2.2011 toteutetulla kaupalla Mehiläisen omistukseen.

Vuonna 2002 perustettu Metsätähti tarjoaa hoitajavuokrausta ja kotihoitoa vanhus-, vammais- ja terveyspalveluissa. Metsätähden asiakkaat koostuvat isojen kaupunkien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajista sekä yksityishenkilöistä. Asiakaskunta painottuu erityisesti Uudellemaalle, jonka lisäksi Metsätähti toimii myös Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Metsätähden hoitajarekisteriin kuuluu noin 700 aktiivista sairaanhoitajaa ja lähihoitajaa. Lisäksi Metsätähti tarjoaa yrityksille sairaan lapsen kotihoitopalveluita Karhunpoika-palvelun nimikkeellä. Metsätähden henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Mehiläiseen.

”Lähes kymmenen vuoden yrittäjyys Metsätähdessä on ollut antoisaa. Olemme tiimimme kanssa rakentaneet Metsätähteä pitkäjänteisesti ja asiakkaitamme kuunnellen. Toimiala on muuttunut kymmenen vuoden aikana merkittävästi. Näen Mehiläisessä parhaan mahdollisen kumppanin Metsätähdelle. Arvomaailmamme ja tulevaisuuden tavoitteet ovat yhtenevät”, kertoo Metsätähden toimitusjohtaja ja yrittäjä Satu Manner.

”Metsätähti on arvostettu toimija ja tunnettu laadukkaista palveluistaan. Olemme Mehiläisessä erittäin iloisia siitä, että Satu Manner ja Metsätähti valitsivat Mehiläisen tulevaisuuden yhteistyökumppanikseen. Hoitajavuokraus on Metsätähdessä pitkälle kehittynyt, ja Mehiläisen toiminta tulee tarjoamaan alan osaajille mielenkiintoisia uusia haasteita ja mahdollisuuksia valtakunnallisen konsernimme sisällä”, iloitsee Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala.

”Olemme Mehiläisessä panostaneet ikääntyneiden, mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten palveluasumisen kehittämiseen. Metsätähden laaja ja vahva kotihoidon osaaminen mahdollistaa asiakkaillemme hoidon myös kotona. Tuettua asumista tarvitsevat asiakkaamme saavat jatkossa kaikki hoidolliset palvelut Mehiläisestä, yksilöllisen tarpeensa mukaisesti”, jatkaa Teemu Annala.

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä on noin 2 000 työntekijää ja 1 900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista sosiaali- ja terveyspalvelukonserneista. www.mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 16.2.2011