Julkaistu: 
Ma 24.8.2009 klo 10:05

Viisi vuotta pääkaupunkiseudulla toiminut, sekä sen jälkeen Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Turussa aloittanut Mehiläisen Diabetesklinikka on laajentamassa toimintaansa nyt myös Ouluun.

Mehiläisen diabetestoiminnasta vastaavana lääkärinä toimiva endokrinologian erikoislääkäri, dosentti Antti Virkamäki korostaa klinikan toimijoiden koostuvan osaajista, joiden valintaan kiinnitetään paljon huomiota. Mehiläisen Diabetesklinikalla on myös oma sisäinen koulutusohjelmansa.

 - Olen erittäin tyytyväinen klinikassamme toimivien lääkäreiden ja hoitajien kyvystä toimia tiiminä. Joustava toiminta sekä diabeetikoiden kanssa että omassa toiminnassamme on suuri voimavara, jota kehitämme edelleen, kertoo Virkamäki.

Mehiläinen Diabetesklinikka pyrkii jatkuvasti kehittämään diabeteksen yksilöllisen hoidon muotoja, kuten vastaanottojen joustoa sekä toimintaa julkisen sektorin ja työterveyden kanssa.

 - Uskon, että moni diabeetikko arvostaa sitä, että voi luottaa hoidon varmasti olevan viimeisen tietämyksen ja hoitosuositusten mukaista, Virkamäki toteaa. Mehiläinen Diabetesklinikka tarjoaa yhden vaihtoehdon diabeetikolle, kun hän tai hänen työterveyshuoltonsa pohtii sopivinta paikkaa hoitaa seuranta. Mehiläisen Diabetesklinikan toiminta alkaa Oulussa 26.8.2009.

Diabetes on yksi nopeimmin kasvavista terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Maassamme on tällä hetkellä yli 500 000 diabeetikkoa, joista suurin osa tyypin 2 diabeetikkoja. Kansallinen tyypin 2 diabeteksen ehkäisyhanke on osoittanut, että jopa puolet diabeetikoista ei tiedä sairastavansa, koska diabetes on oireeton tila. Sairauden varhainen toteaminen ja aktiivinen hoito ovat kansallisen hoitosuosituksemme kulmakiviä. Koska jokainen diabeetikko on yksilö, tulee hoidon ja seurannankin olla yksilöllistä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että verrattuna passiiviseen hoitoon, voidaan laadukkaalla ja yksilöllisellä diabeteksen aktiivisella hoidolla vähentää invalidisoivien ja kallishoitoisten liitännäissairauksien ilmaantuminen alle puoleen.

Lisätietoja

Antti Virkamäki
Mehiläisen diabetestoiminnasta vastaava lääkäri
puh. 050 3702 696

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuoltopalvelujen tuottaja Suomessa. Vuonna 1909 perustetun konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 136,3 miljoonaa euroa. Mehiläisessä työskentelee 1 350 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, jonka liikevaihto on yli 600 miljoonaa euroa ja joka on yksi Euroopan merkittävimmistä terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.