Needs review

VATSAVAIVOJA?

Etsimme toiminnallisista vatsavaivoista kärsiviä vapaaehtoisia tutkimushenkilöitä Turun ja Helsingin seudulta kliiniseen maitohappobakteeritutkimukseen

Tutkimuksemme tarkoituksena on tutkia maitohappobakteerivalmisteen vaikutusta vatsan toiminnallisiin oireisiin. Tutkittava maitohappobakteeri on ollut pitkään myynnissä elintarvikemarkkinoilla ja sen nauttiminen on ihmiselle turvallista. Tutkimus kestää yhteensä 6 kuukautta. Tutkimukseen kuuluu i) lääkärintarkastus, jonka yhteydessä otetaan verikoe ii) viisi puhelinkontaktia iii) toiminnallisten vatsaoireiden, vatsantoiminnan sekä elämänlaadun seuranta kyselykaavakkeiden avulla sekä iv) neljän ulostenäytteen antaminen. Tutkimuksen aikana ei tule nauttia muita, kuin tutkimuksessa annettuja terveysvaikutteisia maitohappobakteerivalmisteita. Tutkimus tehdään suomenkielellä.

Tutkimuksen vastaavana tutkijana toimii gastroenterologi Lea Veijola.

Tutkimuksesta aiheutuvat matkakustannukset korvataan Teille.

Jos

• olette 18–65 -vuotias
• teillä on todettu ärtyneen paksusuolen oireyhtymä
• ette ole raskaana ettekä imetä
• ette sairasta muuta elämänlaatuanne merkittävästi haittaavaa sairautta

ja olette halukas osallistumaan tutkimukseen, ottakaa yhteyttä tutkimushoitajaamme joko puhelimitse arkisin klo 14-17 tai sähköpostitse.

Helsingin seudulla tutkimushoitaja Liisa Knaapi (040-5772965 / liisa.knaapi@dupont.com) ja Turun seudulla tutkimushoitaja Marjaana Munther (040-3511617 / marjaana.munther@tfscro.com). Tutkimuksen vastaanotot pidetään Helsingissä Töölön Mehiläisessä ja Turussa Mehiläisessä (Kauppiaskatu 8).

Jaa