Vakuutusasiakkaana Mehiläisessä
Needs review

Vakuutusasiakkaana sinun on helppo asioida Mehiläisessä. Voit varata ajan tai tulla suoraan vastaanotolle. Huomioi kuitenkin, että vakuutuskäytännöt vaihtelevat vakuutuksista ja vakuutusyhtiöistä riippuen.

Yleiset toimintaperiaatteet lääkärin vastaanottokäynnillä:

  • Vapaaehtoisissa vakuutuksissa (yksityiset tapaturma-, sairauskulu-, matka- ja lisenssivakuutukset) maksat käynnit ensin itse ja haet korvauksia jälkikäteen vakuutusyhtiöltäsi.
  • Lakisääteisissä vakuutuksissa (työtapaturma ja liikennevahinko) voimme ensimmäisen käynnin laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötä saatuamme vakuutusyhtiön varmennettua työnantajaltasi (esim. vakuutustodistus).
  • Työnantajasi ottamissa vapaaehtoisissa henkilövakuutuksissa (sairauskulu- tai tapaturmavakuu-tukset) voimme pääsääntöisesti laskuttaa vastaanottokäynnit suoraan vakuutusyhtiöltä.
  • Ifin sairauskuluvakuutusasiakkaana maksat lääkärikäynnistä vain mahdollisen omavastuun ja Mehiläinen hoitaa korvausten hakemisen suoraan Ifistä puolestasi. Lue lisää If Suorakorvaus -palvelusta >>
  • Pohjantähden henkilöasiakkaana käytössäsi on suoralaskutuspalvelu, joten maksat käynnistä vain omavastuuosuuden saatuasi suoralaskutusluvan Pohjantähdestä ennen vastaanottokäyntiä. Lue lisää Pohjantähden suoralaskutuspalveluista >>

Yleiset toimintaperiaatteet hoitojen ja tutkimusten osalta:

  • Kalliimpiin hoitoihin tai tutkimuksiin (esim. leikkaushoito, MRI-kuvaus) lääkäri pyytää maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä.
  • Kun vakuutusyhtiö myötää maksusitoumuksen, voimme laskuttaa suoraan kalliimmat hoidot ja tutkimukset vakuutusyhtiöltäsi.
  • Vapaaehtoisissa vakuutuksissa voit myös itse pyytää maksusitoumusta vakuutusyhtiöltäsi tutkimukseen tai toimenpiteeseen, jonka lääkäri on määrännyt.

Ajan varaamien vakuutusasiakkaana

Kun sairastut tai sinulle sattuu tapaturma, voit aina hakeutua hoitoon Mehiläiseen seuraavien vaihtoehtojen kautta:

Korvaus- ja maksukäytännöt sekä vakuutusten toimintamallit vaihtelevat vakuutuslajeittain ja vakuutusyhtiöittäin. Varatessasi aikaa ja tullessasi vastaanotolle on hyvä, että olet varmistanut vakuutuksen toimintaperiaatteet henkilökohtaisissa vakuutuksissasi vakuutusyhtiöstäsi tai työnantajan ottamissa vakuutuksissa työnantajaltasi.

Työtapaturmat
Liikenteen henkilövahingot
Ammattiurheilijoiden tapaturmat
Vapaa-ajan tapaturmat
Sairauskuluvakuutukset
Matkavakuutukset
Urheilijavakuutus

Lue lisää:

Lyhyesti tapaturmista
Vakuutus maksaa käynnin -toimintaperiaatteita
Työtapaturma- ja sairaskuluvakuutukset
 

 

Vakuutusyhtiöt

Aktia
Folksam
If
Fennia
Turva
LähiTapiola
Mandatum Life
Pohjantähti
OP Vakuutus
POP Vakuutus
Suomen Vahinkovakuutus
Säästöpankin vakuutukset
Valtiokonttori
Vektor vahingonkäsittely

Jaa