Tapaturmatiimi Töölön Mehiläinen

Töölön Tapaturmatiimi toimii osana Mehiläinen Helsingin sairaalaa. Tapaturmatiimin asiantuntijat ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle: ylärivi Tomi Wallin, Niina Immonen, Maija-Liisa Kaski-Hietanen, Jaana Smedman, Seija Kuningas ja Juha Kytömaa ja sohvalla Helena Ervasti, Jari Salo ja Pippa Laukka. (Lauri Pasanen ja Hillar Luga puuttuvat kuvasta.)

Uudenlainen tapa hoitaa tapaturmia

Tapaturmatiimin toiminta on uudenlainen tapa hoitaa tapaturmien aiheuttamat vaivat laadukkaasti kuntoon siten, että hoidon hyvä lopputulos on tärkein tavoite jo ensikäynnillä. Kokeneen vastaanottajan luona potilas myös saa heti kokonaiskäsityksen vammansa hoidon kestosta, mahdollisista rajoitteista toipilasaikana, ja voi suunnitella työnsä ja elämänsä niiden mukaan heti.

Tapaturmatiimi muodostaa kaiken kattavan hoitoketjun, jossa on mukana kokenut ortopedi tai urheilulääkäri sekä sairaanhoitaja, jolla on kokemusta vastaanotto- ja leikkaustoiminnasta sekä vakuutusyhtiöyhteistyöstä. Asiakas saa tapaturmansa hoidettua yhdessä paikassa, osaavissa käsissä.

Tapaturmatiimi palvelee arkisin

Tapaturmatiimi on paikalla maanantaista torstaihin klo 8-18 ja perjantaisin klo 9-15. Muina aikoina tapaturmapotilaat hoidetaan Mehiläinen Töölön yleislääkäripäivystyksessä Tapaturmatiimin ortopedia tai urheilulääkäriä konsultoiden.

Tapaturmatiimin hoitamat vaivat

Tapaturmatiimi hoitaa aikuisia ja lapsia. Tyypillisimpiä Tapaturmatiimin hoitamia vaivoja ovat mm.

  • venähdykset ja nyrjähdykset
  • jännevammat
  • murtumat ja haavat

Näitä vammoja syntyy kaatumisten, liukastumisetn ja putoamisten yhteydessä, ja suurin osa niistä on hoidettavissa polikliinisesti. Leikkausta vaativissa tilanteissa leikkauksen suorittaa tapaturmatiimin kokenut ortopedi.

Näin tulet tapaturmatiimin hoidettavaksi

Voit hakeutua Tapaturmatiimin vastaanotolle yksityisasiakkaana, vakuutusyhtiön ohjaamana tai työtapaturmissa työterveyshuollon lähettämänä.

Tapaturmatiimin vastaanotolle hakeudutaan ensisijaisesti ajanvarauksella. Voit varata ajan  tapaturmatiimin lääkärille verkossa tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme. Ajan voi  varata myös Mehiläisen Töölön yksikössä. Tapaturmatiimin hoitaja järjestää tarvittaessa ylimääräisiä vastaanottoaikoja joustavasti myös tilanteissa, joissa asiakas hakeutuu hoitoon tapaturman johdosta ilman ajanvarausta.

Tapaturmatiimin vastaanottotilat sijaitsevat Mehiläinen Töölön lääkärikeskuksen yhteydessä osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 17 A-porras, 3. krs.

Tapaturmatiimi avustaa vakuutusasioissa

Tapaturmatiimin sairaanhoitajat avustavat asiakasta vakuutuksiin liittyvissä asioissa, kuten vahinkoilmoituksen teossa vapaa-ajan tapaturmissa vakuutusyhtiölle tai työtapaturmissa työnantajalle. Vakuutusyhtiö- ja työnantajatietojen oikeellisuus on olennaista hoidon alusta lähtien.

Tapaturmatiimin hoitopolku nopeaan kuntoutumiseen

Tapaturmatiimin hoidolla päästään laadukkaaseen lopputulokseen. Hoitoketjukokonaisuutta johdattaa ”Potilas edellä” -ajatus, jossa kaikissa osavaiheissa optimoidaan hoidon laatu ja nopeus sekä mahdollisimman varhainen kuntoutus ja harjoittelu sekä toimintakyvyn palautuminen.

Kuvantamistutkimukset tapaturmissa

  • Kuvantamisdiagnostiikkaa varten Mehiläinen Töölön päivystysröntgen sekä magneettiyksikkö toimivat joustavasti tarjoten peruskuvantamisen tutkimukset heti
  • Magneetti- ja kartiokeilatutkimukset voidaan ohjelmoida akuuteissa tilanteissa samalle päivälle

Leikkaushoito

  • Mikäli vamman hoito edellyttää leikkaushoitoa, sen hoitaa Tapaturmatiimin ortopedi
  • Käsivammat hoitaa tarpeen mukaan Mehiläinen Töölön käsikirurgit

Kuntouttaminen

  • Vamman ja mm. leikkauksen jälkitilan kuntoutus suunnitellaan yhdessä hoitavan lääkärin ja fysioterapeutin kanssa

Tapaturmatiimin asiantuntijat

Tapaturmatiimin jäsenet ovat alansa ammattilaisia, joilla on merkittävä kokemus tapaturmien hoidosta sekä aktiivinen ote tietojensa ajan tasalla pitämisestä.

Tutustu tiimiin!

Tapaturmatiimin lääkäreinä toimivat: ortopedian ja traumatologian erikoislääkärit Jari Salo, Helena Ervasti, Juha Kytömaa, Lauri Pasanen, Hillar Luga ja Tomi Wallin. Tiimin urheilulääkärinä toimii Pippa Laukka. Tapaturmatiimin sairaanhoitajat ovat Niina Immonen, Maija-Liisa Kaski-Hietanen, Jaana Smedman ja Seija Kuningas.

Jaa