Med Digiapotek får du läkemedeln beställt hem

Som en ny tjänst i MinMehiläinen-app finns det Digiapotek, där man kan enkelt beställa receptbelagta läkemedeln direkt hem.

Nu behövs det inte att åka till apotek separat, utan du kan sköta saken lätt och enkelt med din mobil eller pad – var du än är.

Hur länge tar det med hemkörningen av läkemedeln beställt från Digiapoteken, och hur mycket kostar det?

 • Hemkörning vid Posten kostar 9,90€ till överallt i Finland inom 1-4 dygn. Leverans agerar från alla apotekar vi samarbetar med.
 • Post Economy kostar 5,60€ till överallt i Finland inom 1-5 dygn.  
 • Expressleverans med kurirtjänst kostar 9,90€ i huvudstadsregionen. Leverans inom 4 timmar, då läkemedeln har beställts på vardagarna före klockan 15.30. Läkemedeln som har beställts senare levereras följande dag.

Läkemedeln och leveransen kan man betala i MinMehiläinen -appen genom betalningskorten man har anslutat till appen. Läkemedeln och leveransen debiterar dock apoteken. Du får kvittot till e-post efter apoteken har debiterat avgiften.

Läs mer on MinMehiläinen -applikationen
Läs mer on Digikliniken och receptförnyelsen i mobilen

Vilka recetbelagta läkemedeln kan man beställa hem?

Du kan beställa hem läkemedeln som har utsatts till dig eller din familjemedlem som är bifogat till din MinMehiläinen -profil. Lagen bestämmer att man kan inte leverera berusande läkemedeln hem. Posten levererar inte läkemedeln som ska förvaras i kylen, som insulin, eller paketer som är bräckliga, men kurirtjänsten i huvudstadregionen kan leverera dessa. Än så länge kan man inte beställa egenvårdsmedel eller apotekprodukter.

Hur fungerar digiapoteken?

Digiapoteken kan man använda i mobil med iPhone och Android, och med iPad och Android -tabletter.

När du beställer receptbelagta läkemedeln från digiapoteket, gör så här:

 1. Ladda ned MinMehiläinen -appen från applikationsbutiken (iOS eller Android)
 2. Klicka på Apoteken
 3. Välj apoteken. Du kan se apotekens distans från dig och du kan också välja närmaste apoteken eller vilken apotek helst som finns på listan.
 4. Du kan se alla receptbelagta läkemedeln som har skrivits till dig i Mehiläinen på listan. Välj de läkemedeln som du vill beställa med Beställ -knappen.
 5. Träda till varukorg. Du ser sammandraget om produkter som du vill beställa med deras priser.
 6. Välj leveranssätt; expressleverans (i huvudstadsregionen), hemkörning vid Posten eller Post Economy.
 7. Tillsätt betalningskortet med att följa appens instruktioner. Om du har redan tillsatt kortet, bekräfta avgiften.
 8. Du får bekräftelsen att läkemedeln har beställts, varpå man ringer till dig från apoteken och du får anvisning om bruket av läkemedeln före ordern är levererad till dig.

Om du inte redan har recept på de läkemedeln som du behöver, du kan förnya recepten i MinMehiläinen -app, uträtta ärenden i Digikliniken eller besöka Mehiläinen.

Ladda ned appen till iPhone
Ladda ned appen till Android
 

Lataa App Storesta 

Lataa Google Playstä 

Har mehiläinen ett apotek?

Mehiläinen har ingen apotek, utan Digiapotek är en s.k. ”shop in shop” -tjänst i MinMehiläinen -applikationen. Det betyder att Mehiläinen säljer inga läkemedeln eller fungerar inte som ett apotek, utan bjuder en e-handel till apotek i MinMehiläinen -applikationen. Det är alltid apoteket som säljer, debiterar och levererar läkemedeln.