Nainen kukkakaupassa
Needs review

Din hälsa är livsviktig för ditt företags verksamhet och framgång – så kom ihåg att ta hand om dig själv. Företagshälsovårdstjänsten för företagare har planerats på företagarnas villkor. Tjänsterna är uppbyggda kring hälsa, välbefinnande och arbetsförmåga, och de är nyckeln till ett energiskt arbetsliv.

Företagshälsovårdaren och företagsläkaren står till ditt förfogande

Företagarens årsavgift på 165,40 euro täcker många förmåner:

  • din egen företagsläkare och -hälsovårdare
  • ett hälsosamtal där vi uppdaterar handlingsplanen och följer upp din hälsoplan
  • expeditionsavgifterna för besök på mottagningen
  • kallelser till periodiska undersökningar och efterkontroller
  • förhandsifylld ansökan om ersättning från FPA månatligen
  • nyhetsbrev och hälsorådgivningsmaterial

Företagarens företagshälsoundersökning och handlingsplan

Vart tredje år kallas du till en hälsoundersökning (1 h), som ligger till grund för din personliga hälsovårdsplan. I samband med hälsoundersökningen uppdaterar vi även din handlingsplan (0,5 h). Samtidigt erbjuds möjlighet till en intervju om arbetets hälsoeffekter på ert företag efter separat tidsanvändning om ert företag inte har lokaler för en arbetsplatsutredning.

Hälsoundersökningen kostar 262 euro och betalas vart tredje år utöver företagarens årsavgift. Den första hälsoundersökningen görs när du har blivit kund hos oss.

TJÄNSTER FÖR ARBETSVÄLBEFINNANDE OCH SJUKVÅRDSPAKETET

I företagshälsovårdstjänsten för företagare ingår alltid sjukvårdstjänster utförda av allmänläkare. Om du så önskar kan du välja ett omfattande sjukvårdspaket, som omfattar t.ex. kirurgiska ingrepp. Vi debiterar för sjukvårdstjänsterna efter användning.

Du kan även komplettera företagartjänsterna med en rad välfärdstjänster:

  • Livsstilsanalysen FirstBeat, som grundar sig på analys av hjärtfrekvensen, mäter den fysiska och psykiska belastning som arbetet orsakar samt återhämtningen efter belastningen. Utifrån resultaten kan du påverka den stress som arbetet orsakar och din återhämtning.
  • Din fysiska kondition testas av en fysioterapeut. Det omfattande testpaketet innehåller bland annat mätningar av kroppens sammansättning och rörlighet, ett cykelergometertest samt balans- och muskeltester. Den fortsatta handlingsplan som upprättas utifrån resultaten förbättrar förutsättningarna att orka med arbetet och ger extra energi i vardagen.

Kom ihåg att FPA ersätter upp till 50–60 procent av kostnaderna för företagshälsovårdstjänster för företagare. Tjänsterna för välbefinnande i arbetet och de tjänster som ingår i det omfattande sjukvårdspaketet ersätts inte. Läs mer om FPA:s stöd.

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar.