Mehiläisessä on monipuolista silmätautien erikoisosaamista. Yleensä hyvä tapa aloittaa silmiin tai näköön liittyvien oireiden tai ongelmien selvitys varaamalla aika silmälääkärille. Joskus potilaan hoitoa jatketaan kuitenkin Silmätautien erikoispoliklinikalla, jossa on kapeamman alueen erikoisosaajia. Tutustu erikoispoliklinikan osaajiimme

Silmäsairauksien diagnosoinnissa käytetään korkealaatuisia silmätutkimuksia, joita tehdään silmälaboratoriossamme.

Silmätutkimukset silmälaboratoriossamme

Glaukooma

Glaukoomaa on vaikea huomata sen oireettomuuden takia.

Silmänpohjan ikärappeuma

Silmänpohjan ikärappeuma voi edetä nopeasti joten sen aikainen tunnistaminen on tärkeää.

Kaihi

Harmaakaihi aiheuttaa vähitellen näön heikkenemistä. Harmaakaihissa silmän oma linssi eli mykiö samentuu. Useimmiten kaihi kehittyy vain iän myötä, mutta myös jotkut silmäsairaudet, yleissairaudet ja lääkitykset voivat aiheuttaa kaihia.

Piilokarsastus

Piilokarsastuksen aiheuttamat oireet vaihtelevat silmien väsymisestä kaksoiskuvien näkemiseen. Karsastus voi aiheuttaa muun muassa silmien väsymistä, päänsärkyä ja erilaisia ongelmia näyttöpäätetyössä ja lukiessa. 

Lue lisää piilokarsastuksesta ja sen hoidosta

Taittovirhe ja silmien laserleikkaus

Silmien laserleikkauksella voit korjata turvallisesti ja helposti näön ongelmia. Tutustu eri laserleikkauksiin ja toimenpiteiden hintoihin

Ilmanlaseja.fi-sivuilla voit testata sopiiko, taittovirheleikkaus sinulle

Lasten silmäsairaudet

Kyynelteiden ongelmat

Mehiläisessä hoidetaan kyynelteiden ongelmia kuten kyyneltietukoksia, jotka voivat johtua kyynelkanavan tulehduksesta, ahtaudesta, vammasta, kasvaimesta, lääkeaineesta tai korkeasta ikästä.

Lue lisää:

Kyyneltieongelmat aikuisilla
Kyyneltieongelmat lapsilla

Silmäluomikirurgia ja silmäluomien korjausleikkaus

Silmäluomien veltostuminen voi haitata näköä tai olla esteettinen haitta. Silmäluomien korjausleikkauksissa apunasi ovat silmäkirurgit tai plastiikkakirurgit.