Raskaudenajan lääkärikäynnit

Mehiläinen Felicitas tarjoaa äitiysneuvolan lisäksi raskaudenajan seurannan erikoislääkärin vastaanotolla. Voitte valita Felicitaksen lääkärin raskautenne ajaksi, kävittepä meillä neuvolassa tai ette. Haluamme tarjota odottaville yksilöllistä, raskauteen perehtynyttä ja kiireetöntä palvelua. Pyrimme myös joustavuuteen ja tarvittaessa vastaanottokäynti voidaan järjestää lyhyelläkin varoitusajalla.

Asiantunteva henkilökunta seuraa raskauttanne meillä huipputason laitteiston avulla. Käytämme 4D-ultraäänilaitetta, jolla sikiöstä saadaan kolmiulotteinen, liikkuva kuva. Se tarkentaa rakennepoikkeavuuksien havaitsemista. Käytössä on myös sikiön sykekäyrää seuraava kardiotokografi ja Mehiläinen Felicitaksen laboratorio.

Kuinka tiiviisti lääkärissä käydään?

Suosittelemme noin viittä käyntiä lääkärillä raskauden aikana. Raskausviikolla 11–13 tehdään niskapoimu-ultraääni ja seerumiseula ja viikolla 18–19 rakenneultraääni. Keskiraskauden ultraääni tehdään raskausviikolla 26–28 ja loppuraskauden ultraääni viikolla 36–38. Jos raskausviikkoja tulee yli 40, seuraa vielä ns. yliaikaisuuskontrolli. Kaikki käynnit sovitaan yksilöllisesti toiveidenne mukaan. Mikäli vanhemmat haluavat, voidaan lapsivesipunktio tehdä raskausviikolla 15–19.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Sirpa Eviö
LT, Naistentautien ja synnytysten el, gyn.endokrin
Henriikka Henttu
LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Kati Härkönen
LT, naistentautien ja synn.erikoislääkäri
9.4
Tarja Olkinuora
LT, naistentautien ja synn. erikoislääkäri
9.9