Auringon terveysvaikutukset

Ihorypyistä eroon

Erilaiset pistoshoidot ovat yleistyneet plastiikkakirurgiassa. Ihmiset haluavat niiden avulla piristää ulkonäköään ja häivyttää kasvojen uurteita. Sen voi tehdä nopeasti, edullisesti ja turvallisesti pistoshoidoilla kuten hyaluronaatilla, jolla täytetään kasvojen juonteita saaden täten kasvot sileämmiksi.

Hyaluronihappo

- Kudosystävällinen hyaluronaatti on siinä mielessä hyvä aine, että se sulaa elimistössä kokonaan noin vuodessa aiheuttamatta arpikudosta. Mikäli potilas on ollut tyytyväinen tulokseen, hän voi ottaa hoidon uudestaan. Botoxilla saadaan puolestaan tasoitettua ihoryppyjä laajemmaltakin, esimerkiksi ”sibeliusryppyalueelta” otsalta, kertoo Jyväskylän Mehiläisessä työskentelevä plastiikkakirurgi Jussi Rintamäki.

Botox

- Pientoimenpiteisiin lukeutuvat ns. botuliini- ja hyaluronihappohoidot, joilla poistetaan ikääntyymismuutoksia kasvoista, ovat suosittuja. Ne ovat nopeita, oikein tehtyinä miltei riskittömiä ja antavat luonnollisen ja raikkaan tuloksen, kertoo Plastiikkakirurgi, kirurgian erikoislääkäri Stephan Dietz Töölön Mehiläisestä.

Joku voi pistäytyä vaikkapa ruokatunnin aikana kohotuttamassa kulmakarvojaan, muotoiluttamassa huuliaan tai silotuttamassa otsaansa.

- Injektio- eli pistoshoidon avulla muutetaan kasvolihasten tasapainoa ja saadaan tietyt häiritsevät uurteet ja ryppylihakset rauhoittumaan. Potilaalle varataan noin 30 minuutin toimenpideaika, ja hän pääsee tämän jälkeen yleensä ilman näkyviä jälkiä pois, sanoo Stephan Dietz.

Pistostoimenpiteestä voi tulla pieni mustelma, jonka voi peittää meikkivoiteella.

- Hyaluronihappohoitoja käytetään kasvojen lisäksi myös rinnan ja kaulan alueen (dekolteen) ja kämmenselän alueen ihon ohentuman ja ikämuutosten hoidossa, Stephan Dietz kuvaa.

 

Lue lisää