Pihkala, kuntouttavaa palveluasumista ja työtoimintaa Hyvinkään keskustassa

Pihkala tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista ja tuettua asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Meillä kuntoutujalla on mahdollisuus saman henkilökunnan tukemana kuntoutua palveluasumisesta tukiasunnon kautta itsenäiseen asumiseen. Asumispalvelun jälkeen meillä on mahdollista jatkaa kuntoutumista työsalikuntoutujana. Työtoimintaa järjestetään myös avopalveluna muualla asuville kuntoutujille.

Pihkala soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, joiden kuntoutumista tukee palveluiden läheisyys, monipuolinen työtoiminta ja aktiivinen osallistuminen yhteisön arkeen.

Kodin sijainti ja esittely

  • Pihkalassa on 17 asukaspaikkaa palvelukodilla. Tuetun asumisen paikkoja on 3, ja ne sijaitsevat työsalon läheisyydessä, 2 km päässä Pihkalasta.
  • Pihkalassa asutaan keskellä kaupunkia, Hyvinkään keskustassa, rauhallisella asuinalueella. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa n. 200 m, kauppakeskukseen n. 500 m.
  • Työtoiminta toteutuu Paavolan työsalilla, n. 2 km päässä Pihkalasta.

Sekä Pihkala että tukiasunto ovat asumismuodoltaan soluasuntoja. Asukkaat asuvat soluasunnoissa, joissa jokaisessa on oman huoneen lisäksi keittiö ja peseytymistilat. Lisäksi asukkailla on Pihkalassa käytössään yhteisiä oleskelutiloja, ruokailutila, keittiö ja saunatilat. Henkilökunta on Pihkalassa paikalla päivittäin klo. 07-21, muuna aikana ohjaajaan saa yhteyden päivystyspuhelimen välityksellä.

Toiminta Pihkalassa

Yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti asukkaamme osallistuvat kodin päätöksentekoon ja kantavat jokainen osaltaan vastuun arjen sujuvuudesta. Kuntoutuksemme lähtökohta on yksilöllinen tuki niillä toimintakyvyn ja elämän osa-alueille missä kuntoutuja tarvitsee tukea ja vahvistaa asukkaiden osaamista ja arjen hallintaa.

  • Jokaiselle asukkaallemme laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma ja kuntoutumisen edistymistä arvioidaan säännöllisesti
  • Osana sosiaalista kuntoutusta pidetään pari kertaa vuodessa sosiaalista kognitiota kehittävä ryhmä, jonka kesto on 20 ryhmäkertaa..
  • Työtoiminta kattaa ison osan päivittäisestä toiminnasta mutta tämän lisäksi on tarjolla erilaisia ryhmiä, joista osa järjestetään Pihkalassa tai työkeskuksessa ja osa yhteistyökumppaneidemme tiloissa.
  • Työtoiminnassa jo edenneet kuntoutujat voivat niin halutessaan osallistua työharjoitteluun läheisen ikääntyvien palvelutalon keittiössä tai avustustehtävissä itse kodin puolella.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilökuntamme on osallistunut Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet ohjata skitsofreniaa sairastavien sosiaalista kognitiota kehittäviä ryhmiä ja antaa yksilöllöiistä tietokoneavusteista kognitiivista Cami- kuntoutusta. Henkilöstöllä on

ristiriita- ja konfliktitilanteiden vuorovaikutustaitoja kehittävä AVEKKI-koulutus. Työntekijöillä vahvaa ja monipuolista osaamista myös päihdekuntoutuksesta ja osalla on päihdehoitotyön täydennyskoulutus.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden paikkojen tiedustelut

Stina Joutsenvirta
Yksikönjohtaja
puh. 040-5369229

Kirsi Pellinen
Palvelujohtaja
puh. 050-5673554

Yksikön yhteystiedot

Pihkala
puh. 020 7544 530
faksi 020 7544 531

Paavolan työsali

puh. 020 754 4540

faksi 020 754 4541

Osoitetiedot

Pihkala

Erkylänkatu 4

05820 Hyvinkää

GPS-koordinaatit: 60.640223,24.867596

Paavolan työkeskus

Riihimäenkatu 79

05880 Hyvinkää

GPS-koordinaatit: 60.659308,24.828006