OmaMehiläinen on Mehiläisen maksuton ja turvallinen verkkoasiointipalvelu, josta näet omat ja perheen ajantasaiset terveystiedot helposti yhdestä paikassa.

Rekisteröidyttyäsi OmaMehiläiseen:

 • Näet Mehiläisen käyntihistoriasi sekä mm. tutkimustuloksesi, avoimet lähetteesi ja lääkemääräyksesi
 • Saat muistutuksia tärkeistä terveyteesi liittyvistä asioista, kuten varatuista ajoista ja valmistuneista tutkimustuloksista
 • Löydät sinua hoitaneiden asiantuntijoiden tiedot ja varaat ajan helpommin verkosta
 • Pidät rokotuskorttisi aina ajan tasalla
 • Voit liittää lapsesi ja muut lähimmäisesi perheprofiiliisi
 • Olet käynnin jälkeen yhteydessä omiin Mehiläisen työterveyden asiantuntijoihisi helposti ja tietoturvallisesti.

Verkkopalvelu kaikille – myös muille kuin Mehiläisen asiakkaille

OmaMehiläinen palveluun voi rekisteröityä kuka vain omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Palveluun rekisteröityminen ei edellytä asiointia Mehiläisellä.

Eniten hyötyä OmaMehiläinen-palvelun käytöstä on kuitenkin Mehiläisen henkilö- ja työterveysasiakkaille, jotka näkevät mm. Mehiläisen käyntitietonsa palvelun kautta.

Vaikka et kävisi Mehiläisessä lääkärissä, voit kuitenkin hyödyntää mm. OmaMehiläisen rokotuskorttia ja painon- ja verenpaineenseurantapalveluita sekä pitää omia potilastietojaan kootusti yhdessä paikassa tallentamalla ne itse OmaMehiläinen-palveluun.

Näin otat OmaMehiläisen käyttöösi

OmaMehiläinen palvelusta löytyy lisätietoja palvelun etusivulta www.omamehilainen.fi. Etusivulla on myös lyhyt esittelyvideo palvelusta, jonka avulla pääsee kurkistamaan sisälle palveluun jo ennen rekisteröitymistä.

 • OmaMehiläinen-palveluun rekisteröidytään ja kirjaudutaan sisään omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.
 • Rekisteröityminen edellyttää palvelun käyttöehtojen hyväksymistä.
 • Palvelu ei ole mobiilioptimoitu, joten suosittelemme tietokoneen tai tablettilaitteen käyttöä. Rekisteröitymisen jälkeen, palvelu on heti käytössä.

OmaMehiläisen käyttö

 • Klikkaa Mehilainen.fi-sivun kuvaketta OmaMehiläinen sivun ylälaidasta.
 • Kirjaudu sisään OmaMehiläisen etusivulta valitsemalla ”Kirjaudu henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla” ja valitsemalla avautuvasta valikosta oman pankin logo.
 • Syötä tunnukset.
 • Verkkopankkitunnistautuminen (nk. tupas-tunnistautuminen) on pankin tarjoama palvelu. Omilla verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisen jälkeen siirryt automaattisesti OmaMehiläinen-palveluun.

Ongelmatilanteissa palautetta voi jättää sivun alalaidasta löytyvän ”Palaute” (Mehiläinen palautelomake) kautta. Varmista, että palautteen aiheena on OmaMehiläinen. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalvelukeskukseemme. Palvelun alalaidasta löytyvästä ”Usein kysyttyä” löytyvät vastaukset yleisimpiin ongelmiin.

Perheenjäsenen liittäminen omaan profiiliin

OmaMehiläinen-palvelussa pidät sekä omat että perheenjäsentesi terveystiedot helposti saatavilla ja yhdessä paikassa. Keskittämällä lapsesi lääkärikäynnit Mehiläiseen, näet lapsesi terveystiedot automaattisesti OmaMehiläinen-palvelun kautta. Vaikka et itse asioisi Mehiläisessä, voit rekisteröityä OmaMehiläiseen ja liittää lapsesi perheprofiiliisi.

Vanhempi voi liittää lapsensa automaattisesti OmaMehiläinen-palveluun ja nähdä alle 12-vuotiaan lapsen tiedot palvelun kautta. Tätä vanhemman lapsen pitää antaa vanhemmalle lupa terveystietojensa näkemiseen palvelun kautta. Aikuisen pitää hyväksyä perheprofiilikutsu ja antaa erikseen suostumuksensa terveystietojensa katseluun.