Omakoti Runo – osallistavaa ja yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille Turun Länsinummessa

Omakoti Runo tarjoaa ohjatun, - autetun ja - vaativan autetun asumisen palveluja kehitysvammaisille.

Yksikkö soveltuu erityisesti henkilöille, jotka etsivät kotia, jossa harjoitellaan tulevaisuuden itsenäisempää asumista. Villa Runosta luodaan suora polku omaan asuntoon, johon tuttu henkilökunta antaa tarvittavan ohjauksen ja tuen. Omakoti Runo toimii itsenäisemmin asuvien asukkaiden tukikohtana, johon voi aina tulla tapaamaan kavereita, työntekijöitä, osallistua tapahtumiin, sekä saada ohjausta ja tukea paikan päällä vuorokauden ympäri.

Omakoti Runo sopii myös kodiksi henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista turvaa ja huolenpitoa. Apua perustarpeissa, kuten hygienia, ravitsemus, sosiaaliset suhteet, liikkuminen, kommunikaatio jne.

Sijainti ja esittely

Omakoti Runo sijaitsee vehreässä ja rauhallisessa Länsinummen kaupunginosassa. Alueella on hyvät ulkoilumaastot ja lähipalvelut ovat kävelymatkan päässä. Kaupungin keskustaan pääsee helposti monilla eri bussilinjoilla.

Omakoti Runo valmistunut vuonna 2012. Suunnittelussa on onnistuttu erinomaisesti ja tähän lämminhenkiseen sekä avaraan asumisyksikköön kuuluu 18 asukashuonetta, jotka on jaettu kolmeen ryhmäkotiin. Asukashuone on noin 25 m2 ja huoneeseen kuuluu oma wc- ja suihkutila. Tilat ovat täysin esteettömät ja yhteistä tilaa on paljon. Jokaisessa ryhmäkodissa on upeat ja isot terassit ja suora kulku turvalliselle piha-alueelle. Jokainen asukas sisustaa oman kotinsa omilla huonekaluilla ja tavaroillaan mieleiseksi.

Toiminta Omakoti Runossa

Johtoajatuksemme on ihmisen oikeus hyvään, elämän makuiseen elämään ja turvalliseen arkeen. Yksikössä kiinnitetään erityistä huomiota itsemääräämisoikeuden toteutumiseen ja yhteisölliseen vaikuttamiseen, sekä aktiiviseen rooliin kansalaisena, osana muuttuvaa yhteiskuntaa.

Jokaiselle asukkaalle luodaan yksilöllinen suunnitelma, jota tarkastellaan määräajoin. Suunnitelma perustuu elämänkaariajatteluun, jossa asukkaan kanssa yhdessä laaditaan tavoitteet, jotka ohjaavat toimintakyvyn kehittymiseen tai ylläpitämiseen tutussa ympäristössä tai normaalin elämänpiirin ulkopuolella.

Henkilökunnan erityisosaaminen näkyy ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa, toiminnan terapeuttisuuteen panostamisessa siten, että asukkaiden yksilölliset tarpeet ja mielenkiinnot tulevat huomioiduksi sekä kommunikaatio ja yhteistyötaitojen vahvistamisessa.

Kristiina kuvailee asumistaan Omakoti Runossa seuraavasti ”Omakoti Runossa oppii näkemään missä on hyvä ja missä tarvitsee apua, se on kehittymistä. Runossa on myös turvallista, ei tarvitse pelätä”.

Omakoti Runossa jokainen aamu on uusi mahdollisuus!

Yhteystiedot ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Omakoti Runon toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Nina Suominen
Yksikön esimies
puh. 050 529 2285

Marko Hanhisuanto
Palvelujohtaja
Puh. 050 440 8868

Yksikön yhteistiedot

Omakoti Runo
puh. 0503430353
Capsiankatu 5
20320 TURKU