Omakoti Oiva - hyvä koti vaikeasti vammaisille aikuisille Vantaan Louhelassa

Omakoti Oiva tarjoaa vaativaa tehostettua palveluasumista vaikeasti vammaisille aikuisille.

Sijainti ja esittely

Kotimme sijaitsee Vantaalla Louhelan juna-aseman vieressä, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Omakoti Oiva on pieni, esteetön ja toimiva kymmenpaikkainen asumisyksikkö.

Yhden hengen huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on omat wc- ja suihkutilat. Lisäksi torstaisin käytössämme on alakerrassa sijaitseva saunaosasto. Myös kuntosali ja askarteluhuone löytyvät talosta. Ruoka tulee meille omasta keittiöstämme ja asukkaiden toiveesta ruokailemme sovitusti alakerran ruokalassa. Omakoti Oivan ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Toiminta

Palvelemme mm. pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa asuvia vaikeasti vammaisia aikuisia, joiden toimintakyky sekä tuen ja avustamisen tarve voi vaihdella merkittävästi. Asukkaamme voi tarvita 1-2 työntekijän tukea tai avustusta lähes kaikissa päivittäisissä toiminnoissa tai niihin siirtymisissä. Asuminen Omakoti Oivassa voi olla asukkaan tilanteen ja toiveiden mukaan joko pitkäaikaista tai lyhytaikaista/ tilapäistä.

Omakoti Oivassa asettame palveluasumelle tavoitteet yhdessä asukkaan sekä hänen muun verkostonsa kanssa. Teemme mielellämme tiivistä yhteistyötä asukkaan läheisten ka kotikunnan edustajién kanssa. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntouttava hoitosuunnitelma. Yhteisiä tavoitteita työskentelyllemme Omakoti Oivassa ovat mm. asukkaiden omatoimisen ja itsenäisen elämänhallinnansäilyttäminen sekä edistäminen. Tuemme ja rohkaisemme asukkaitamme omatoimisuuteen, olemassa olevan toimintakyvyn säilyttämiseen ja tuemme heitä itsenäisessä päätöksenteossa kuntouttavaa työotetta käyttäen Tavoitteenamme on turvata asukkaillemme mahdollisimman korkea elämänlaatu, arvostava ja kunnioittava tuki arjen haasteissa ja turvallinen, viihtyisä asuinympäristö.

Kaikki toimintamme on asiakaslähtöistä, asukkaiden yksilöllisyyttä kunnioittavaa sekä yhteisöhoidon toimintatapoja noudattavaa.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilökuntamme on ammattitaitoista, koulutettua sekä sitoutunutta. Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys. Yksikkömme soveltuu paitsi vaikeasti vammaisille myös neurologisia sairauksia sairastaville aikuisille. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä koulutuksilla. Henkilökunta on mukana Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmassa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tervetullut lisä joukkoomme.

Vastuuhenkilöt

Sanna Misukka
Yksikön johtaja
puh. 040 142 7570

Marko Hanhisuanto
Palvelujohtaja, pääkaupunkiseutu
puh. 050 440 8868

Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut

Jaana Haapamäki, etunimi.sukunimi(at)mehilainen.fi

Yksikön yhteystiedot

Puh. 020 7544 687, faksi 020 7544 688

Omakoti Oiva
Louhelantie 10 A
01600 Vantaa