Nuori nainen gynellä

Gynekologin eli naistentautien erikoislääkärin puoleen voi kääntyä erilaisten naisen terveyteen ja  ehkäisyasioihin liittyvissä asioissa. 

"Gynekologin ja potilaan välille syntyy usein pitkäaikainen hoitosuhde ja hänen puoleensa käännytään elämän eri vaiheissa. Hänen luokseen löydetään yleensä joko ystävän tai oman äidin suosittelemana."

Nuoren naisen lääkärit ja asiantuntijat Mehiläisellä

Olemme valinneet Mehiläisen asiantuntijoista juuri nuorelle naiselle sopivia gynekologit. Pääset tutustumaan heihin verkkoajanvarauksessa, josta näet vapaat ajat ja vastaanottokäynnin hinta-arvion. Lääkärin nimestä pääset tutustumaan lääkärin esittelyyn

Nuorten naisten gynekologit

Apunasi on chat-palvelu, jossa vastamme kysymyksiisi, autamme löytämään sinulle sopivimman lääkärin tai asiantuntijan sekä paikan tai ajan.

Milloin ensimmästä kertaa gynekologille?

Usein ensikäynti tulee ajankohtaiseksi ehkäisyn aloittamista harkittaessa. Neuvoja saa myös kivuliaisiin ja runsaisiin kuukautisiin tai akneen. Sinun ei tarvitse yksin miettiä näitä asioita.

Ensimmäistä käyntiä gynekologilla ei tarvitse pelätä. Jos jokin asia tuntuu epämukavalta, siitä voi aina keskustella, eikä mitään tutkimusta tehdä vasten tahtoaan. Tutkimukset pyritään myös tekemään mahdollisimman hellästi.

Mitä gynekologin luona tapahtuu?

Tapaaminen alkaa keskustelulla gynekologin kanssa. Ensin käydään läpi nuoren terveyteen vaikuttavia tekijöitä kuten sairauksia, leikkauksia tai lääkkeitä sekä selvitetään mahdolliset suvussa periytyvät sairaudet tai rasitteet.

Gynekologisessa tutkimuksessa tutkitaan naisen sukupuolielimet. Tätä varten sinun tulee ottaa housut pois ja käydä tutkimuspöydälle. Tätä ei tarvitse hävetä. Alastomuus on ihan normaalia, jotta tutkimus saadaan tehtyä.

Ensin lääkäri tarkistaa ulkoiset sukupuolielimet eli häpyhuulet ja emättimen aukon. Tämän jälkeen emätin tähystetään tähystimellä. Jos et ole ollut yhdynnässä, tähystys tehdään erittäin pienellä tähystimellä. Kohtu ja munasarjat tutkitaan emättimen kautta siten, että lääkärin kaksi sormea on emättimessä ja toinen käsi tunnustelee vatsanpeitteitten päältä. Tämä ei yleensä satu.

Mitä vastaanotolla tapahtuu? Gynekologi kertoo - Katso video!

 

Haluatko kysyä asiantuntijaltamme?

Nuorten chat palvelee sinua sivun oikeassa alakulmassa. Siellä voit kysyä asiantuntijan neuvoa sinua askarruttavista kysymyksistä. Kysy rohkeasti, me autamme!

Katso, mitä nuoret ovat aiemmin kysyneet!

Lue lisää naisen terveyteen liittyvistä aiheista