Äiti asioi digiklinikalla lapsen nukkuessa

Uutena palveluna OmaMehiläinen-mobiilisovelluksessa on Digiapteekki, jonka kautta voit tilata reseptilääkkeet suoraan kotiin.

Nyt lääkäriin tai apteekkiin ei tarvitse lähteä erikseen, vaan voit hoitaa asiat nopeasti ja helposti kännykällä tai pädillä – missä ikinä oletkin.

Kauanko Digiapteekin kautta tilattujen lääkkeiden kotiinkuljetus kestää ja paljonko se maksaa?

 • Postin kotiinkuljetus maksaa 9,90 euroa mihin päin Suomea tahansa 1-4 vuorokauden sisällä. Lääkkeen toimitus onnistuu kaikista yhteistyöapteekeistamme.
 • Posti Economy 5,60 euroa mihin päin Suomea tahansa 1-5 vuorokauden sisällä.  
 • Pikakuljetus kuriiripalvelulla maksaa 9,90 euroa pääkaupunkiseudulla. Toimitus 4 tunnin sisällä, kun lääkkeet on tilattu arkisin ennen klo 15.30. Myöhemmin tilatut lääkkeet toimitetaan seuraavana arkipäivänä.

Lääkkeen ja kuljetuksen voi maksaa OmaMehiläinen-sovelluksessa sinne syötetyn maksukortin kautta. Lääkkeen ja kuljetuksen laskuttaa kuitenkin apteekki. Saat kuitin sähköpostiisi apteekin veloitettua maksun.

Lue lisää OmaMehiläinen-mobiilisovelluksesta >>
Lue lisää Digiklinikasta ja reseptin uusimisesta mobiilissa >>

Mitä reseptilääkkeitä voin tilata kotiin?

Voit tilata kotiin sinulle tai OmaMehiläisen-sovellukseen liitetyn perheenjäsenesi reseptilääkkeitä. Laki määrittää, että kotiin ei voi kuljettaa huumaavia lääkeaineita. Posti ei kuljeta kylmässä säilytettäviä lääkkeitä, kuten insuliinia tai särkyviä lääkepakkauksia, mutta kuriiripalvelu pääkaupunkiseudulla voi niitä kuljettaa. Toistaiseksi ilman reseptiä saatavien itsehoitolääkkeiden tai apteekkituotteiden tilaaminen ei vielä onnistu.

Miten Digiapteekki toimii?

Digiapteekkia voi käyttää iPhone ja Android-puhelimilla sekä iPad ja Android-tableteilla.

Kun tilaat reseptilääkkeitä Digiapteekista, toimi näin:

 1. Lataa OmaMehiläinen-sovellus sovelluskaupasta (iOS tai Android)
 2. Klikkaa auki Apteekki
 3. Valitse apteekki. Näet apteekin etäisyyden sovelluksesta, ja voit halutessasi valita lähimmän apteekin tai minkä tahansa apteekeista.
 4. Näet kaikki Mehiläisessä kirjoitetut reseptilääkkeesi listassa. Valitse haluamasi lääkkeet Tilaa-napilla.
 5. Siirry ostoskoriin. Näet yhteenvedon tilaamistasi tuotteista hintoineen.
 6. Valitse kuljetustapa; pikatoimitus (pääkaupunkiseudulla), Postin kotiinkuljetus tai Posti Economy.
 7. Lisää maksukortti seuraamalla sovelluksen ohjeita tai jos olet jo lisännyt kortin, vahvista maksu.
 8. Saat vahvistuksen, että lääkkeet on tilattu, jonka jälkeen apteekista soitetaan sinulle ja neuvotaan lääkkeen käytössä ennen lääkkeiden lähetystä kotiisi.

Jos sinulla ei vielä ole reseptiä lääkkeeseen, jota tarvitset, voit OmaMehiläinen-sovelluksessa uusia reseptin, asioida Digiklinikalla tai käydä Mehiläisessä.

Lataa mobiilisovellus iPhoneen
Lataa mobiilisovellus Android-puhelimeen

Lataa App Storesta

Lataa Google Playstä

Onko Mehiläisellä apteekki?

Mehiläisellä ei ole apteekkia, vaan Digiapteekki on niin kutsuttu ”shop in shop” -palvelu OmaMehiläinen-mobiilisovelluksessa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Mehiläinen ei myy lääkkeitä eikä toimi apteekkina, vaan tarjoaa apteekkien verkkokaupan OmaMehiläinen-sovelluksessa. Lääkkeen myy, laskuttaa ja toimittaa aina apteekki.