Miesten sukusolujen luovutus

Siittiöiden luovuttajaksi soveltuu perusterve 20 – 40-vuotias mies, jolla ei ole vakavaa perinnöllistä tai tarttuvaa sairautta.

Siittiöitä luovutetaan 5-10 kertaa. Mehiläinen Felicitaksessa on sitä varten varattuna rauhallinen tila. Ennen luovutusta lääkäri kartoittaa luovuttajan perusterveyden, otetaan verinäytteet ja käydään läpi luovutukseen liittyvät tapahtumat. Verinäytteestä tutkitaan infektiokokeet ja tehdään kromosomimääritys. Luovutuksen yhteydessä luovuttaja saa näin tietoa myös omasta terveydestään.

Luovutuksesta syntyneellä lapsella on mahdollisuus saada tieto luovuttajan henkilöllisyydestä mutta juridisia oikeuksia lapsella ei luovuttajaan ole. Halutessaan luovuttaja kyllä voi antaa luvan isyyden vahvistamiseen. Kaikki lahjoittamisesta aiheutuneet kulut korvataan.

Mikäli kiinnostuit luovuttamisesta, varaa aika numerosta 010 414 6650 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min) (ajanvaraus avoinna klo 8-16).

Lisätietoa siittiöiden luovutuksesta saa soittamalla klinikkamme spermapankista vastaavalle hoitajalle Tiina Niinivuori-Tammelle 010 414 6663 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Lue lisää miehen lapsettomuudesta ja sen tutkimisesta >> 

Asiantuntijat ja toimipisteet

Sirpa Eviö
LT, Naistentautien ja synnytysten el, gyn.endokrin
Henriikka Henttu
LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Kati Härkönen
LT, naistentautien ja synn.erikoislääkäri
9.4
Tarja Olkinuora
LT, naistentautien ja synn. erikoislääkäri
9.9