Ykköskoti Visamäki tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat pitkäkestoista tukea kuntoutumisensa edistämiseksi ja elämänlaatunsa parantamiseksi. Palvelukoti on kerrostalossa Hämeenlinnan Katumalla, luonnonläheisessä ympäristössä, järven läheisyydessä. Palvelukodin läheisyydessä on kauppa ja elintarvikekioski, muut palvelut (posti, pankkiautomaatti ja apteekki) löytyvät pienen kävelymatkan päästä Hätilän kaupunginosasta. Hämeenlinnan keskustaan on noin 5 km matka ja hyvät kulkuyhteydet.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme ja esittelemme kotiamme. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkatilanteesta

Pirjo Savolainen
Yksikön johtaja
puh. 040 673 2978
sähköposti: pirjo.a.savolainen(at)mehilainen.fi 

Santtu Harjulehto
Palvelujohtaja
puh. 040 353 0715

Kirsti Pitkänen
Tiimivastaava
puh. 044 354 8040

YKSIKÖIDEN  YHTEYSTIEDOT

Yksikkökoti Visamäki

Mansikkapolku 3
13250 Hämeenlinna

Puhelinnumero 020 7544 440,  faksi 020 7544 441

Työtoiminta

Visamäen työkeskus
Puusepänkatu 5,
13250 Hämeenlinna

puh 0207544460, faksi 0207544461.

Asukkaan oma koti

Mahdollistamme asukkaillemme kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

  • Asunnot ovat 1-3 henkilön parvekkeellisia huoneistoja. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka voi kalustaa haluamallaan tavalla. Huoneistoissa on yhteiset wc- ja suihkutilat sekä keittiö. Jokaisen käytettävissä on myös ruokailutila, oleskelutilat, sauna sekä kuntosali.  Talossa on hissi ja siten palvelukoti soveltuu myös liikuntarajoitteisille.
  • Niin halutessaan asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalustus järjestetään tarvittaessa palvelukodin toimesta. .
  • Visamäessä  on 37 palveluasumispaikkaa

Toimintamme

Yksikkömme muodostavat monipuolisen palvelukokonaisuuden ja voimme rakentaa kuntoutujalle yksilöllisiä kuntoutumispolkuja ja palvelukokonaisuuksia kohti itsenäisempää asumista ja parempaa elämänlaatua  

Ykköskoti Visamäki on profiloitunut mielenterveyskuntoutujille, joilla on pitkäkestoisen tai pysyväisluonteisen tuen ja avun tarve. Palvelemme asukkaita, joilla on kognitiivisia ongelmia (muisti, keskittymiskyky, arjen toiminnat), ja joilla on merkittäviä haasteita arjessa selviytymisessä. Visamäessä tarjoamme asukkaillemme mahdollisuuden elää hyvää, heidän itsensä näköistä ja turvallista elämää sekä osallistua yhteisiin toimintoihin omien voimavarojen ja kykyjen mukaan. Toimintamme on tavoitteellista ja kuntouttavaa, mutta kodinomaista.

Ykköskoti Visamäen vieressä sijaitsee Ykköskoti Vanajanharju joka palvelee mielenterveyskuntoutujia, joilla on itsenäisempään elämään tähtäävän kuntoutuksen tarve ja tukiasuntoja. Palvelukodit muodostavat palvelukokonaisuuden, jossa kuntoutuja voi tuen tarpeen muuttuessa saada aina tarvitsemansa tuen. Asukkaissamme on myös kuntoutujia, joilla on mielenterveysongelmien lisäksi muitakin haasteita, esimerkiksi päihteidenkäyttöä.

Tuemme ja ohjaamme kuntoutujia yhteisöllisin keinoin mahdollisimman itsenäiseen ja hyvään elämään. Haluamme mahdollistaa kuntoutujille itsenäisyyden ja itseohjautuvuuden heidän mahdollisuuksiensa mukaan. Autamme asukkaita kuntoutumaan oman elämänsä tekijöiksi.

Ykköskoti Visamäessä järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaiden toiveiden, kiinnostusten kohteiden, yksilöllisten tarpeiden ja toimintakyvyn mukaan.

Toiminnan perusajatuksena on yhteisökuntoutus ja yhdessä tekeminen. Henkilökunta on koulutettu yhteisöhoidon osaajiksi. Asukkaat osallistuvat yhteisiä asioita koskevaan päätöksentekoon ja tukevat toisiaan vertaisina kuntoutumisessa, jonka tavoitteena on lisätä kuntoutujien aktiivisuutta omassa elämässään. Sosiaalinen kuntoutus on osa palvelun sisältöä. Sosiaalinen kuntoutus koostuu työ-, päivä-, ryhmä- ja virkistystoiminnasta sekä arjen juhlista ja toiminnoista.

Kuntouttava palveluasuminen

  • Visamäen palveluasumisen tavoitteena on turvata kuntoutujille mahdollisimman hyvä elämänlaatu sekä tukea saavuttamaan paras mahdollinen itsenäisyyden ja omatoimisuuden aste.
  • Yhteisöllisyyden, monipuolisten toimintavaihtoehtojen ja yksilöllisen palvelun avulla rakentaa asukkaille hyvä ja turvallinen koti kuntoutua ja elää heidän itsensä näköistä elämää.

Työ- ja päivätoiminta

  • Työtoimintaa on viitenä päivänä viikossa omalla työkeskuksella, jossa voi käydä töissä, vaikka ei asuisikaan palvelukodilla. Työkeskukselle on matkaa palvelukodilta n.2 km, joka taittuu kävellen tai talon autokyydillä.
  • Työtoiminta on monipuolista ja vaihtelevaa alihankintatyötä viiden eri työnteettäjän toimesta.
  • Työtoiminta voidaan toteuttaa sekä osana asumispalvelua että avopalveluna
  • Päivätoimintaryhmä kokoontuu arkisin palvelukodilla.
  • Päivätoimintaryhmä tarjoaa monipuolisia ja mielekkäitä toimintavaihtoehtoja. Päivätoiminnan tavoitteena on asukkaiden elämänlaadun ja toimintakyvyn parantaminen.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisökuntoutuksen kolmivuotiseen kehittämishankkeeseen. .  Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä täydennyskoulutuksilla. Yksikössä järjestetään sosiaalisen kognition parantamiseen tähtääviä ryhmiä. Henkilökunnalla on Avekki – ja turvakorttikoulutusta. Henkilökunnalla on myös päihdeosaamista ja kokemusta oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen

Jaa