Riihilehto on suunnattu vaikeasti toimintarajoitteisille ja ympäri vuorokauden avustamista, ohjausta tai hoivaa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille, neuropsykiatrisille ja muistioireisille hoivaa ja kuntoutusta tarvitseville kuntoutujille.

Riihileho soveltuu eri-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat pientä ja turvallista asuinympäristöä ympäri vuorokauden.

Kodin sijainti ja esittely

  • Yksikkö sijaitsee maaseudulla Mäntsälän Haarajoella
  • Riihilehdossa on 21 asukaspaikkaa
  • Riihilehto tarjoaa monipuolista viriketoimintaa asukaslähtöisesti
  • Riihilehdon pihapiiri ja asuinalue ovat rauhalliset. Lähin kauppa sijaitsee n.2 km päässä ja asukkaille tarjotaan mahdollisuus yhteiskyytiin tarvittaessa. Muut palvelut löytyvät Järvenpäästä ja Kellokoskelta jotka ovat n. 15 km päässä palvelukodista.

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea arjen toiminnoissa ympärivuorokautisesti. Toivotamme kaikenlaiset asukkaat tervetulleiksi meille.

Asukkaan oma koti

Riihilehto tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen. Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös Riihilehdosta. Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila ja saunaosasto.

Toiminta Riihilehdossa

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Riihilehdossa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Riihilehdon viikko-ohjelma sisältää yhteisökokoukset sekä sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Riihilehdossa tarjotaan myös sosiaalista kognitiota harjoittavaa ryhmätoimintaa. Asukkaille järjestetään mahdollisuus talon ulkopuoliseen toimintaan mm. tutustumiskäynteihin, retkiin, kulttuurikokemuksiin ja asiointipäiviin yhteiskyydeillä.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet järjestää sosiaalista kognitiota edistäviä ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja (muisti ja havaintotoiminnot) kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Koko henkilökunnalla on AVEKKI-koulutus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon turvakortti. Henkilökunnalla on myös osaamista oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen sekä päihdeosaamista. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Kajavan toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Tuija Ahtikari
Vt. yksikön esimies
puh. 0407619981

Kirsi Pellinen
Palvelujohtaja
puh. 0505673554

Yksikön yhteystiedot

Puhelinnumero 0405964514
Paippistentie 3
04480 Mäntsälä

Muut yksiköt

Tutustu muihin mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteihin >>

Jaa