Rantapuiston palvelukoti soveltuu vaikeasti toimintarajoitteisille ja ympäri vuorokauden avustamista, ohjausta tai hoivaa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille, sekä neuropsykiatrisille ja dementoituville intensiivistä hoivaa tarvitseville kuntoutujille.

Kodin sijainti ja esittely

  • Yksikkö sijaitsee rauhallisella asuin alueella lähellä Laukaan keskustaa.
  • Rantapuistossa on 16 asukaspaikkaa.
  • Rantapuistossa ruuan valmistuksesta vastaa oma kokki. Asukkailla on mahdollisuus osallistua keittiön työtoimintaan.
  • Yksikössä fyysistä ja henkistä hyvinvointia pidetään yllä monimuotoisella virike- ja kuntoutustoiminnalla.
  • Rantapuiston pihapiiri ja asuinalue on rauhallinen, järven rantaan on matkaa n. 50m. Järvimaisema avautuu yksikön isolta terassilta.  Laukaan keskustaan matkaa on n. 400m.

Asukkaan oma koti

Rantapuisto tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

  • Rantapuistossa on 14 yhden hengenhuonetta ja 1 kahden hengen huone.
  • Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Peruskalusteet saa tarvittaessa myös Rantapuistosta. 
  • Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila ja aula jossa mahdollisuus myös tv:n katseluun, kesäisin käytössä on iso terassi kesäpäivien viettoon.

Toiminta Rantapuistossa

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Rantapuistossa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan.   Asukkaille tehdään yksilöllinen suunnitelma, jossa määritellään hänen tavoitteidensa ja toimintakykynsä mukainen tuen tarve.

Rantapuiston viikko-ohjelma sisältää yhteisökokoukset ja muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Arvostamme ja kunnioitamme hoidossamme asukkaidemme yksityisyyttä sekä tuemme heidän omaa toimintakykyä arjen askareissa.

Pitkäaikaisen asumisen lisäksi Rantapuistoon voi tulla myös lyhyemmälle hoivajaksolle esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi tai kuntoutumis- tai toimintakyvyn arviojaksolle.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikön henkilökunnalla on erityisosaamista muistisairautta, hoivaa ja huolenpitoa sekä saattohoitoa tarvitsevien asukkaiden kohtaamisesta ja hoidosta sekä psykiatrisesta hoitotyöstä.

Henkilökunnalla on AVEKKI-koulutus ja kokemusta haastavien asukkaiden kohtaamiseen

Yksikössä on sairaanhoidollista osaamista vahvasti hoidollisten asukkaiden hoitoon ja huolenpitoon. Yksikössä suoritetaan myös toimintakyvyn arviointeja. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Rantapuiston palvelukodin toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Yksikönjohtaja
Johanna Ojala
p. 040-4819542
johanna.ojala(at)mehilainen.fi

Palvelujohtaja
Santtu Harjulehto
040-3530715
santtu.harjulehto(at)mehilainen.fi

Yksikön yhteystiedot:

Rantapuiston palvelukoti
Pellosniementie 10
41340 Laukaa
p. 050-5440321

Muut yksiköt

Tutustu muihin mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteihin >>

Jaa