Ykköskoti Silta  tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista  mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.  Yksikkömme soveltuu kaikenikäisille henkilöille, joilla on tavoitteena kuntoutua itsenäiseen asumiseen tai he tarvitsevat pitkäaikaisesti tukea arkielämänhallintaan.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Yksikön esimies
Tanja Ålander
p. 040-5564827

Palvelujohtaja
Anne-Mari Kanerva
p. 040-5445131

etunimi.sukunimi(at)mehilainen.fi

Yhteystiedot

Osmonkatu 11
87100 Kajaani
Puh. 050 301 8183

Kodin sijainti ja esittely

Ykköskoti Silta  sijaitsee kodikkaassa pienkerrostalossa aivan Kajaanin keskustassa. Meiltä on lyhyt asiointimatka kauppoihin, virastoihin sekä vertaistukiryhmien kohtaamispaikkoihin. Kävelymatkan päästä löytyy myös harrastusmahdollisuuksia niin liikunnan kuin kulttuurinkin ystäville. Oma piha-alue mahdollistaa pienimuotoista Green care -toimintaa esimerkiksi laatikkoviljelyn muodossa.

Asukkaillamme on käytössä omien huoneiden lisäksi yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunaosasto. Meillä on 16 asukaspaikkaa ja kodissamme asuu myös kissa, josta asukkaat yhdessä huolehtivat.

Käytössä olevat kuntoutuksen menetelmät

Arkemme rakentuu yhteisökuntoutuksen periaatteiden mukaisesti. Viikko-ohjelmaamme kuuluvat säännölliset yhteisökokoukset sekä asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset. Päivätoiminta on säännöllistä ja sisällöltään monipuolista. Viikoittain toteutuvat myös ohjatut liikuntahetket sekä musiikkituokiot.

Jokaisella asukkaalla on oma kuntoutussuunnitelma ja nimetty omaohjaaja, mikä varmistaa kuntoutuksen yksilöllisyyden ja tavoitteellisuuden. Kuntoutuksen etenemisen seuraamiseen käytämme kuntoutusmittaria omaohjaajan ja asukkaan yhteisenä työkaluna.

Teemme asukkaiden kanssa retkiä heidän toivomiinsa kohteisiin ja tuemme heitä ylläpitämään tukiverkostojaan ja suhteitaan ympäröivään yhteiskuntaan.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilökunnalla on koulutusta AVEKKI-toimintamallin käyttöön (aggressio- ja konfliktitilanteiden ennaltaehkäisy ja hallinta). Lisäksi henkilöstö on kouluttautunut yhteisökuntoutukseen ja sosiaalisen kognition harjoittamiseen esim. manualisoitu ryhmäterapiamuoto skitsofreniaa sairastaville. Yksikössä on valmiuksia monipuoliseen harrastusten ohjaamiseen ja sairaanhoidollista osaamista somaattisesti sairaiden hoitamiseen.

Muut yksiköt

Tutustu muihin mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteihin >>

Jaa