Ykköskoti Katrineberg soveltuu kaikenikäisille aikuisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista toimista.

Ykköskoti Katrineberg sijaitsee pientaloalueella Vantaan Tikkurilassa. Asuinalue on rauhallinen omakotitalolähiö ja puitteet mm. ulkoiluun ovat hyvät. Palvelukoti on hyvien kulkuyhteyksien päässä. Juna-asemalle noin 100m. Ruokakauppa on 200 metrin päässä, ja muut palvelut löytyvät 2 kilometrin päästä Tikkurilasta.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja esittelemme kotiamme. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkatilanteesta.

Sari Ritola
Yksikönjohtaja
puh. 020 75 44 582

Marko Hanhisuanto
Palvelujohtaja
puh. 050 440 8868

Ykköskoti Katrineberg

Puhelinnumero 020 7544 580, faksi 020 7544 581
Vanha Sahatie 4
01300 Vantaa

Viertolan työkeskus

Viertolankuja 4
01300 Vantaa

Seppo Tuominen

Tiimivastaava
puh. 020 7544 404

Tuettu asuminen

Sari Ritola
Yksikönjohtaja
puh. 020 75 44 582

Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut

Maria Rajala, etunimi.sukunimi(at)mehilainen.fi

Asukkaan oma koti

Mahdollistamme asukkaillemme kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

 • Ykköskoti Katrineberg on valmistunut 2008.
 • Jokaisella asukkaalla on oma asunto, asuinhuoneet ovat kooltaan 16–20 m2 ja jokaisessa huoneessa on omat tilavat wc- ja suihkutilat.
 • Niin halutessaan asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Tarvittaessa peruskalustus järjestetään palvelukotien puolesta.
 • Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, opetus-/asukaskeittiö, kuntosali, saunaosasto ja pesutupa.
 • Tilat ovat esteettömiä ja sopivat myös liikuntarajoitteisille.
 • Ykköskoti Katrinebergissä on 37 palveluasumisen ja 6 valmennusasumisen paikkaa.

Toimintamme

Ykköskoti Katrineberg muodostaa monipuolisen palvelukokonaisuuden ja voimme rakentaa kuntoutujalle yksilöllisiä kuntoutumispolkuja ja palvelukokonaisuuksia kohti itsenäisempää asumista ja elämää.

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Kodissamme järjestetään monipuolisesti kuntoutujien toimintakykyä tukevaa toimintaa asukkaiden toiveiden, kiinnostusten kohteiden, yksilöllisten tarpeiden ja toimintakyvyn mukaan. Viikko-ohjelmiin sisältyvät yhteisökokoukset sekä asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset joka viikko.

Kuntouttava palveluasuminen

 • Palveluasumisen tavoitteena on kuntoutumisen kautta mahdollistaa asukkaan siirtyminen palveluasumisesta valmennusasumiseen ja sieltä tuettuun asumiseen sekä tätä kautta itsenäiseen asumiseen ja kohti omaa kotia.
 • Ykköskoti Katrinebergin henkilökunta on paikalla 7-20 välillä, muina aikoina työntekijät tavoittaa päivystyspuhelimesta

Tuettu ja valmennusasuminen, kotikuntoutus

 • valmennus- sekä tuetussa asumisessa harjoitellaan turvallisesti ja tuetusti arjen taitoja, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan.
 • tuettu asuminen voi toteutua solutukiasunnossa, tukiyksiöissä tai noin vuoden kestoisena valmennusasumisjaksona.
 • Tuettu asuminen voidaan myös järjestää kotikuntoutuksena kuntoutujan omaan asuntoon.

Työ- ja päivätoiminta

 • Työ toiminta toteutuu Viertolan työkeskuksessa, Vantaan Viertolassa, kävelymatkan päässä palvelukodilta.
 • Työtoiminta voidaan toteuttaa alihankintatyönä työkeskuksessa,  erilaisina huolto- ja kunnossapitotöinä, työharjoitteluna eri yrityksissä.
 • Työtoiminta voidaan toteuttaa sekä osana asumispalvelua että avopalveluna.
 • Päivätoimintaryhmä kokoontuu arkisin 3-5 h kerrallaan Viertolan työkeskuksessa ja palvelukodilla.

Arviointijaksot

 • 1-3 kk mittainen jakso, jonka tavoitteena on selvittää kuntoutujan asumiselleen tarvittavan tuen tarvetta ja määrää sekä määrittää hänen tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa nähden sopivin asumisen tukimuoto

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisökuntoutuksen kolmivuotiseen kehittämishankkeeseen.  Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä täydennyskoulutuksilla.

Yksikössä järjestetään sosiaalisen kognition parantamiseen tähtääviä ryhmiä ja kognitiivisia taitoja kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Koko henkilökunnalla on Avekki- ja turvakorttikoulutukset. Henkilökunnalla on myös päihdeosaamista ja kokemusta oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen. Jos asukkailla on päihteiden käyttöön liittyviä haasteita, teemme tiivistä yhteistyötä verkostoitumalla kuntien päihdepalveluiden kanssa.

Jaa