Mielenterveyspalveluiden palvelukoti Kajava tarjoaa kuntouttavaa palveluasumista ja tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille.

Kajava soveltuu eri-ikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka hyötyvät aktiivisista kuntouttavista toimista. Kajavan tavoitteena on kuntoutumisen kautta mahdollistaa asukkaan siirtyminen palveluasumisesta tuettuun asumiseen ja sitä kautta omaan asuntoon.

Kodin sijainti ja esittely

  • Kajava on uusi, alkuvuodesta 2016 avautunut yksikkö.
  • Yksikkö sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Helsingin Ala-Tikkurilassa.
  • Kajavassa on 32 palveluasumisen ja 10 tuetun asumisen paikkaa.
  • Kajava tarjoaa monipuolista työtoimintaa Viertolan työkeskuksessa.
  • Kaikki tilat ovat esteettömiä.
  • Kajavan pihapiiri ja asuinalue on rauhallinen, ja puitteet ulkoiluun ovat hyvät. Ruokakauppa on 200 metrin päässä, ja muut palvelut löytyvät 1,5 kilometrin päästä Puistolasta ja Tikkurilasta. 

Palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä tukea arjen toiminnoissa. Tuettu asuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on tavoitteena itsenäinen asuminen. Kajavan tuetussa asumisessa pääsee turvallisessa ympäristössä harjoittelemaan taitoja, joita itsenäisessä asumisessa tarvitaan. 

Asukkaan oma koti

Kajava tarjoaa asukkailleen kodikkaan ja viihtyisän yhteisöllisen ympäristön kuntoutumiseen.

  • Huoneet ovat kooltaan 20–25 m2.
  • Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat.
  • Asukas voi halutessaan kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Peruskalusteet saa kuitenkin myös Kajavasta. 
  • Asukkailla on käytössään yhteisiä oleskelutiloja, yhteinen ruokailutila, asukkaiden keittiö ja saunaosasto.

Toiminta Kajavassa

Kaikki toimintamme on asukaslähtöisesti suunniteltua ja tavoitteellista. Kajavassa järjestetään monipuolisesti aktivoivaa tekemistä asukkaan toiveiden ja voinnin mukaan. Kajavan viikko-ohjelma sisältää yhteisökokoukset ja asukkaista koostuvan vastuuryhmän kokoontumiset sekä muun muassa liikunnallisuutta, sosiaalista toimintakykyä ja arjenhallintataitoja vahvistavaa ryhmätoimintaa.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Koko henkilökuntamme osallistuu Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmaan. Yksikössä on valmiudet vetää sosiaalisen toimintakyvyn kohenemiseen tähtääviä Scit-ryhmiä sekä kognitiivisia taitoja kehittävää tietokoneavusteista kuntoutusta. Koko henkilökunnalla on Avekki – koulutus. Henkilökunnalla on myös osaamista oikeuspsykiatristen asukkaiden kuntoutukseen liittyen sekä päihdeosaamista. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisellä täydennyskoulutuksella.

Vastuuhenkilöt ja vapaiden asukaspaikkojen tiedustelut

Kerromme mielellämme lisää Kajavan toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Riikka Vuori
Yksikön esimies
puh. 020 7544 592

Karri Olli
Yksikön esimies
puh. 020 754 4562

Sami Ylitalo
Palvelujohtaja
puh. 040 659 2013

Yksikön yhteystiedot

Puhelinnumero 020 7544 560 ja 020 7544 590, faksi 010 414 8816

Keskiyöntie 6
00750 Helsinki

 

Jaa