Needs review

Olen akateeminen käsityöläinen

Marja Hokkanen, hammaslääkäri, Mehiläinen KielotieMarja Hokkanen, hammaslääkäri
Mehiläinen Kielotie

Käsillä tekeminen on ollut minulle luonteenomaista lapsesta saakka. Koska tahdoin kuitenkin akateemisen ammatin, päätin opiskella hammaslääkäriksi. Tässä työssä käsityöläisyys ja akateemisuus yhdistyvät ihanteellisesti. Mehiläiseen tulin alun perin ystäväni sijaiseksi. Voi sanoa, että puolen vuoden sijaisuus hiukan venähti, sillä tämän vuoden helmikuussa tuli 13 vuotta mehiläisyyttä täyteen.

Hammaslääkärin työ on kokonaisvaltaista suun terveyden hoitamista, joka sisältää mm. suun ja hampaiden tutkimista, hoitosuunnitelmia ja -toimenpiteitä sekä neuvontaa. Terve suu vaikuttaa niin yleisterveyteen kuin itsetuntoonkin. Parasta työssäni ovat tyytyväiset potilaat. Arvostan myös mahdollisuutta keskittyä siihen, mistä olen ammatillisesti kiinnostunut. Minua innoittaa protetiikka.

Päivän aloitan työkavereiden kanssa kahvikupin ääressä. Tapaan silloin kollegoja, joita en muuten ehdi nähdä päivän aikana. Sen jälkeen alkaa vastaanotto, lounaaseen mennessä olen ehtinyt päivästä riippuen hoitaa 4-8 potilasta. Yhteistyö kollegojen kanssa on joustavaa, ja mukavat työkaverit takaavat mainion työilmapiirin.  

Vapaa-ajalla harrastan golfia, hiihtoa, sukellusta ja muuta kuntoilua. Viime aikoina kaikki liikenevä aika on kulunut talonrakennusprojektissa, joka on nyt onneksi jo loppusuoralla. Tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä säilyy hyvin, sillä hammaslääkärin hommia ei voi viedä kotiin.

Mehiläisessä ammatinharjoittaja voi rauhassa keskittyä omaan työhönsä, sillä käytännön tukipalvelut, esimerkiksi nettiajanvaraus ja laskutus, toimivat hyvin. Lisäksi hammaslääkäritoiminnan kehittämiseen on viime vuosina panostettu. Potilaita riittää, ja työ on monipuolista sekä mielenkiintoista. Ison talon sisällä on kattavat konsultointimahdollisuudet, joten asiakkaan voi tarvittaessa ohjata helposti eteenpäin toisen alan asiantuntijalle, vaikkapa korvalääkärille tai fysioterapeutille. Mehiläinen on sopiva valinta lääkärille, joka haluaa kehittää omaa erikoisosaamistaan dynaamisessa ympäristössä.