koripallo, seura, seurayhteistyö, urheilu, urheiluvammat

Urheilu Mehiläisen ainutlaatuinen kumppanuusmalli tarjoaa urheiluseuroille mahdollisuuden kokonaisvaltaisiin terveyspalveluihin, joiden kautta Mehiläisen asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana urheilijan arjessa.

Kumppanuusmalliin kuuluvia urheiluseuroja palvelee ympäri maata  moniammatillinen tiimi, johon voi kuulua esimerkiksi yleis- ja erikoislääkäreitä, fysio- ja ravintoterapeutteja sekä psykologeja.

Jokaisen seuran kanssa luodaan yhteinen toimintamalli ja nimetään Mehiläisestä vastuuyhteyshenkilö, jonka puoleen seura voi kääntyä tarpeineen ja toivomuksineen, jolloin seurat voivat keskittyä paremmin ydintehtäviinsä eli esimerkiksi lajitaitojen opettamiseen eri-ikäisille ja eritasoisille urheilijoille.

Koulutusta ja terveystarkastuksia

Kumppanuusmalli sisältää sekä ennaltaehkäisevää työtä että hoidollisen osuuden eli liikunta- ja  urheiluvammojen diagnosoinnin ja hoidon aina juniori-iästä veteraanisarjalaisiin asti.

Ennaltaehkäisevään työhön kuuluvat esimerkiksi urheilijoiden säännölliset terveystarkastukset tai koulutustilaisuudet ja tietoiskut, joita järjestetään urheilijoiden lisäksi myös valmentajille, joukkuejohdolle ja juniorien vanhemmille.

Asiantuntijuutta vammojen hoidossa

Vammojen ja sairauksien diagnosoinnissa ja hoidossa Urheilu Mehiläisen vahvuutena on vahva paikallinen osaaminen, jonka tukena toimii valtakunnallinen asiantuntijaverkosto.

Kun urheilijan polvi vääntyy jalkapallon tiimellyksessä, olkapää menee sijoiltaan jääkiekon rajuimmissa taklauksissa tai salibandy-ottelussa repeää eturistiside,  kumppanuusmallin piiriin kuuluva urheilija ohjataan nopeasti oikealle hoitopolulle parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi.

Yksittäiselle urheilijalle on vammatilanteessa äärettömän tärkeää, että Urheilu Mehiläisen asiantuntijat pystyvät tarvittaessa konsultoimaan keskenään ja löytämään asiantuntijaverkosta juuri kyseisen vamman hoitoon parhaiten sopivan asiantuntijan ja hoitomuodon. Esimerkiksi ortopedeista osa on erikoistunut olkapäävammojen, ja osa  nilkka- tai polvivammojen hoitoon. Konsultaatio toimii myös eri ammattiryhmien välillä – aina vamman hoitoon ei tarvita ortopedia, vaan joskus on hyvä turvautua vaikkapa fysioterapeutin apuun. Urheilijaa helpottaa vammatilanteessa sekin, että hän kohtaa ihmisen, joka ”puhuu samaa kieltä” liikkujan kanssa, tuntee lajien erityispiirteet ja urheilijan ja liikkujan erityistarpeet. Olennaista on saada vamma hoidettua nopeasti ja joustavasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Urheiluseurayhteistyöstä voit kysyä lisää paikallisen Mehiläisen yksiköstä tai soittamalla 010 414 00 (ma-su klo 6-22)