marjastamassa

Syksyn tullen on hyvä tarkistaa tärkeät vitamiinitasot, jotta pysyt vireessä koko pitkän talven. Nyt on mahdollisuus mittauttaa omat D-vitamiinin ja aktiivisen B12-vitamiinin tasot ajalla 5.9.-31.10.2016 tarjoushintaan. Edut koskevat yksityisesti maksettavia Mehiläisen palveluita.

Tarjoushinnat

D-vitamiinin mittaus 35 € (norm 66,60 €) ja aktiivisen B12-vitamiinin mittaus 45 € (norm. 61,60 €). Tarjous on voimassa yksityisasiakkaille.

Näin tulet mittaukseen

Näytteenottoon pääset helposti ilman lääkärin lähetettä ja ajanvarausta kaikissa Mehiläisen lääkärikeskuksissa.

D-vitamiini

Pimeänä vuodenaikana D-vitamiinin saanti tavallisesta ruokavaliosta ei riitä ilman ravintolisää. Siksi riittävä saanti olisi hyvä tarkistaa pimeän kauden alkaessa. Suomalaisissa tutkimuksissa on osoitettu, että D-vitamiinin puutos on hiukan yleisempää naisilla kuin miehillä ja vain noin joka kuudennella suomalaisella veripitoisuus on luuston terveyden kannalta riittävä (yli 80 nmol/l).

Lue lisää D-vitamiinista >>

B12-vitamiini

Ikääntyessä B12-vitamiinin imeytyminen ravinnosta heikentyy ja siksi B12-vitamiinin puute on tavallista yli 60-vuotiailla. B12-vitamiini on tärkeä, sillä puutostila voi aiheuttaa anemiaa, kipuja, muistihäiriöitä sekä masennusta. Puutos kehittyy yleensä hitaasti kuukausien tai vuosien kuluessa. Syynä on usein imeytymishäiriö tai yksipuolinen kasvisruokavalio.

Lue lisää B12-vitamiinista >>

 

 

Jaa