HomeHome
Ajanvaraus
FI

Ajanvaraus

Haku

Valikko

Raija Pakkala

Psykoterapeutti, YET, IPT
Hoitaja kertoi, miksi niin monella on ihon kanssa ongelmia. Hän kertoi, miten voi välttää, niin myös teen, kun hän ehdotti.
Hoitaja kertoi, miksi niin monella on ihon kanssa ongelmia. Hän kertoi, miten voi välttää, niin myös teen, kun hän ehdotti.

Kognitiivinen terapia on tehokasta. Kognitiivinen terapia lähtee perusajatuksesta, että ihmisen elämän pulmat liittyvät hyvinvointia rajoittaviin, epätarkoituksenmukaisiin ajattelutapoihin ja uskomuksiin. Ajatukset voivat olla esimerkiksi itseä vähätteleviä: " ei minusta ole mihinkään", "olen luuseri", "kukaan ei oikeasti voi pitää minusta".

Tälläiset ajatukset voivat olla "päällä" lähes koko ajan tai aktivoitua vain tietyissä tilanteissa. Ne voivat olla niin automaattisia, ettei ihminen edes huomaa niitä. Ne kuitenkin ohjaavat hänen toimintaansa ja tunteitaan epätarkoituksenmukaiseen suuntaan. Tämä voi johtaa ongelmallisiin tilanteisiin ja siihen, että ihmisen elämänlaatu laskee. Ennen pitkää seurauksena voi olla vakavia pahan olon ilmenemismuotoja, kuten masennus, ahdistus, pelot, unihäiriöt tai itsemurha-ajatukset.

Kognitiivinen terapia pyrkii haitallisten ajatusten tunnistamiseen ja muuttamiseen. Sitä kautta myös ihmisen tunnekokemukset muuttuvat positiivisemmiksi. Lisäksi terapiassa pyritään kehittämään ihmisen omaan elämään soveltuvia, joustavia ongelmaratkaisutaitoja ja selviytymiskeinoja.

Yksikin tapaaminen voi jo avata solmuja. Mutta 1 - 3 kerran tapaaminen olisi suositeltavaa.

Kelan tukema kuntoutusterapia on pidenpi, 1 - 3 vuoteen.

Ajanvarausohje

HUOM! Vastaanotot toistaiseksi etänä. Voit olla Raija Pakkalaan yhteydessä suoraan puh.nro 0440 170449 Ikäraja terapiavastaanotolle 18 vuotta.

Erikoisalat ja erikoispätevyydet

  • Terapeutit

Kiinnostuksen kohteet

  • Paniikkioireet
  • Ahdistus
  • Masennus
  • Mielenterveysongelmat

Tutkinnot

  • Psykiatrinen sairaanhoitaja
  • Terveydenhoitaja

Kielitaito