Kristiina Serimaa

Lasten- ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri


Olen lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja
olen tottunut tekemään töitä niin lasten, nuorten kuin nuorten aikuisten kanssa aina 30 ikävuoteen asti.

Olen työskennellyt lastenpsykiatrina niin Helsingin kaupungin perheneuvolassa kuin HUS:n lastenpsykiatrian osastoillakin. HUS:n nuorisopsykiatrian poliklinikoilla olen toiminut runsaat 10 vuotta erilaisten nuorten kanssa, joilla on ollut esim. masennusta ja ahdistusta sekä vaikeuksia oman kasvunsa ja itsenäistymisensä että koulunkäynnin kanssa. Olen kiinnostunut ennaltaehkäisevästä työstä, jolloin lapsen ja nuoren kehitystä voisi tukea niin, että lapsi tai nuori saisi jälleen iänmukaisesta kasvusta kiinni ilman suurempia ongelmia. Psykoterapeuttiset arviot ovat erikoisalaani. Minulla on lasten, nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapiapätevyys, sekä pitkäkestoiseen kuntoutukseen että lyhytpsykoterapiaan. Olen toiminut yksityisesti psykoterapeuttina jo yli 20 vuotta lasten ja nuorten sekä viimeisten 10 vuoden ajan myös aikuisten kanssa työskennellen. Lähestymisnäkökulmani on psykodynaaminen, jolloin arvioidessani lapsen ja nuoren elämän tilannetta otan huomioon koko aikaisemman yksilön historian että perheen tilanteen.

Ajanvarausohje

Ennen ajanvarausta pitää olla puhelinkontakti lääkärin kanssa ja sopia ajanvarauksesta! Jätä soittopyyntö vastaajaan 050-5217030. Hoidan myös nuoria aikuisia 30v ikään saakka.

Erikoisalat ja erikoispätevyydet

 • Lastenpsykiatria
 • Nuorisopsykiatria
 • Psykoterapian erityispätevyys

Kielitaito

  Palvelut

  • Lasten Mehiläinen
  • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
  • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia

  Toimipisteet

  Mehiläinen Helsinki Töölö
  Pohjoinen Hesperiankatu 17
  Avoinna tänään
  08:00 - 21:00
  010 414 00*
  Ajanvaraus
  010 414 0112*
  Vaihde

  Hinnat

  Hinta-arvio sisältää lääkärinpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

  • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
   Hinta-arvio 124.70 € (*103.70 €)
  • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
   Hinta-arvio 144.70 € (*117.70 €)