Jelena Kymäläinen

Psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Olen valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Leningradin Pavlovin I:sta Yliopistosta vuonna 1985 ja samana vuonna muuttanut suomalaisen lääkäri- aviomieheni kanssa Suomeen. Vuosina 1986-1997 työskentelin Imatran terveyskeskuksessa omalääkärinä.

Vv 1997- 2001 Helsingin Yliopistossa erikoistumassa; valmistuin psykiatriksi. Olen YET:n psykoterapeutti (kognitiivis- analyyttinen viitekehys), sain Kelan pätevyyden vuonna 2005.

Olen työskennellyt psykiatrian erikoislääkärinä Rauhan sairaalassa, osastonlääkärinä psykiatrian akuuttiosastolla Etelä- Karjalan keskussairaalassa ja HUS(HYKS):ssa eri osastoilla sekä poliklinikoilla. Viimeisin virkani oli Lappeenrannan Mielenterveystoimiston apulaisylilääkärinä.

Vuodesta 2005 lähtien olen toiminut Hg:n ja Uudenmaan alueella ammatinharjoittajana ja konsultoivana psykiatrina hoitokodeissa sekä päihdeklinikoilla. Viimeiset 9 vuotta Diacorissa (nyk. Terveystalossa).

Siirryin Mehiläiseen tänä vuonna ja pidän toistaiseksi pienimuotoista vastaanottoa omille pitkäaikaisille potilaille sekä otan vastaan jnv uusia asiakkaita.

Psykiatriset häiriöt kiinnostavat minua laaja- alaisesti ja kokonaisuudessaan. Työssäni kiinnitän ensisijaisesti huomiota ihmisen ajankohatiseen kärsimykseen, jolle yritän etsiä nimeä. Selitän potilailleni parhaani mukaan ongelmansa mahdolliset syntymekanismin, tämän diagnoosin ja hoitovaihtoehtoja. Otan kantaa potilaan työ- ja toimintakykyyn sekä lääkehoidon tarpeellisuuteen. Teen tarvittaessa B-lausuntoja ja muita todistuksia.

Valitettavasti tällä hetkellä en voi ottaa uusia psykoterapia- asiakkaita, mutta teen psykoterapia- arvioita sekä autan sopivan psykoterapeutin etsinnässä. Kirjoitan reseptejä vain omille hoitosuhteessa oleville potilaille, enkä koskaan määrä "kolmiolääkkeitä" pitkäaikaiseen käyttöön tai uudelle potilaalle, joka tulee ensikäynnille. Vastaanottokielenä on suomi ja venäjä.

Ajanvarausohje

Ei työterveyshuollon konsultaatioita, vain yksityisasiakkaat.

Erikoisalat ja erikoispätevyydet

 • Psykiatria

Kielitaito

  Palvelut

  • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
  • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia

  Toimipisteet

  Mehiläinen Helsinki Itäkeskus
  Vanhanlinnantie 3 B, 3. krs
  Avoinna tänään
  08:00 - 16:00
  010 414 00
  Ajanvaraus
  010 414 0112
  Vaihde

  Hinnat

  Hinta-arvio sisältää lääkärinpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

  • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
   Hinta-arvio 134.70 € (*113.70 €)
  • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
   Hinta-arvio 164.70 € (*137.70 €)