Tarja Ristolainen

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

Olen gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri. Olen toiminut vuosien varrella useissa eri lapsettomuusklinikoissa. Lapsettomuus ja ja hedelmällisyyteen liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni, joten niissä asioissa voit kääntyä luottavaisin mielin puoleeni. Myös erityisryhmiin kuuluvat (itselliset naiset ja naisparit) ovat tervetulleista vastaanotolleni.

Ylläpidän aktiivisesti ammattitaitoani osallistumalla alamme kansallisiin- ja kansainvälisiin koulutuksiin ja seuraan säännöllisesti ammattikirjallisuutta ja julkaisuja.

Pidän yleisgynekologian vastaanottoa Ympyrätalon Mehiläisessä kaikenikäisille naisille. Myös nuoret (>13-v) ovat lähellä sydäntäni ja pidän työskentelystä heidän kanssaan. Ensikäynti gynekologilla on iso asia ja se voi joitakin jopa pelottaa. Aina ei tarvitse tehdä gynekologista tutkimusta, joskus pelkkä keskustelu riittää. Nuoren kohtaaminen vaatii erityistä herkkyyttä, nuoren kunnioittamista ja riittävästi aikaa. On tärkeää tulla kuulluksi ja huomioiduksi. Minulle on luontevaa työskennellä nuorten kanssa onhan minulla itsellänikin kolme ihanaa nuorta.

Vastaanotollani hoituvat: vuosikontrollit, raskaudenehkäisyn suunnittelu - ja toteutus (esim. kierukoiden ja kapseleiden asennus ja poistot), kuukautishäiriöiden selvittely, alkuraskauden selvittely ja varmistus, vaihdevuosiongelmien hoito sekä akuuttien gynekologisten vaivojen hoitaminen. Myös raskauden keskeuttämiseen ja sterilisaatioon tarvittavat lausunnot hoituvat kauttani.

Gynekologiset ja alkuraskauteen, alle 12 rvk liittyvät ultraäänitutkimukset onnistuvat normaalin vastaanottokäynnin yhteydessä. Myös myöhempään raskauden seurantaan liittyvät ultraäänitutkimukset onnistuvat vastaanotollani, mutta niskaturvoke- ja rakenne - ultraäänitutkimuksia en tee.

Gynekologi-potilassuhteet ovat usein vuosia kestäviä, luottamuksellisia suhteita. Lääkärin on hyvä "tuntea" potilaansa. Olen kiinnostunut potilaastani kokonaisvaltaisesti ja siksi haluan tietää hänestä muutakin kuin vain ajankohtaisen gynekologisen ongelman: yleinen terveydentila, perhesuhteet, mahdollisen parisuhteen tila, työhyvinvointi, psyykkinen hyvinvointi, sosiaalinen elämä jne. Ihminen on kokonaisuus; kaikki vaikuttaa kaikkeen. Gynekologi on monen naisen "luottolääkäri", jonka luo on helppo mennä iloineen ja murheineen. Gynekologi pystyy helposti ohjaamaan potilaansa, muiden kuin gynekologisten vaivojen selvittelyyn, tarvittaessa toisen erikoislääkärin vastaanotolle. Monesti sama gynekologi hoitaa niin äidin kuin tyttären!

Tervetuloa, nähdään vastaanotolla.

Ajanvarausohje

Vastaanotolleni voi hakeutua kaikissa gynekologisissa asioissa. Erityisosaamistani on lapsettomuuteen liittyvät asiat. Jos hakeudut vastaanotolleni lapsettomuus asioissa puolisosi kanssa yhdessä, varaathan tupla-ajan ( 2x 30min). Jos tulet munatorvien aukiolotutkimukseen Ympyrätaloon varaa tupla-aika p. 010 414 2202.
Ensikäynnille tulevat asiakkaat pyydättekö reseptiosta esitietokaavakkeen täytettäväksi ennen vastaanottoa.

Hoidan myös työterveyshuollostalääkärin lähetteellä tulevia potilaita.

Ennen hormonikierukan asennusta, varaa soittoaika lääkärille.

Huomaathan vastaanottoaikaa varatessasi, että peruuttamatta jätetystä (<24h) ja käyttämättömästä ajasta veloitetaan vastaanottokäynnin hintaa vastaava maksu 128€

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Gynekologi
 • Lisääntymislääketieteen erityispätevyys

Kiinnostuksen kohteet

 • Hedelmällisyysneuvonta
 • Lapsettomuustutkimukset ja -hoidot
 • Nuorisogynekologia
 • Ehkäisy
 • Endometrioosi

Tutkinnot

 • Erikoislääkäri

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • ruotsi, työkieli
 • englanti, työkieli