Pirjo-Riitta Viinikka

Therapist

Monipuoliseen koulutustaustaani sisältyvät yo-merkonomin, sairaanhoitajan sekä terveydenhoitajan tutkinnot. Olen kouluttaja (Humak), masennuksen hoito -ohjaaja sekä suorittanut sosiaali- ja terveydenhuollon aine- ja erikoistumisopintoja. Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi valmistuin Jyväskylän kesäyliopistosta 2020.

Työkokemusta minulla on kymmenien vuosien ajalta niin mielenterveys- ja päihdepuolelta kuin sairaanhoidon ja terveydenhuollon eri sektoreilta. Työalueeni on ollut kattava aina nuorista ikäihmisiin.

Keskustelutuki- ja apu, jota teen ratkaisukeskeisillä menetelmillä, on nopeasti saatavaa, lähetteetöntä matalan kynnyksen toimintaa (ei Kela-korvausta). Keskusteluissa, joita voi olla 1-10 (20) painottuu ratkaisun löytyminen. Asiakkaan omat tavoitteet ja toiveet muodostavat keskustelujen lähtökohdat, asiakkaan omat vahvuudet ja usko omaan kyvykkyyteen auttavat haasteisiin tarttumisessa. Ymmärrykseni oman kokemukseni kautta asiakkaan ainutkertaisuudesta sekä kohtaamisen merkityksestä luovat läsnä olevan tilan, jossa asiakkaalle helpottuu asioiden avaaminen ja sanoittaminen.

Alueita, joissa ratkaisukeskeinen työotteeni ja yhteinen keskustelumme voivat auttaa: tunnesäätelyn haasteet, uupumisoireet (työ, opiskelu), alakulo ja masentuneisuus, vanhemmuuteen liittyvät haastavat tilanteet sekä yleisesti elämän hallinnan haasteet (tulevaisuusajattelu).

Ajanvarausohje

Yhteydenotot sähköpostilla jyvaskyla.terapiaklinikka@mehilainen.fi tai puhelimitse asiakaskoordinaattorin kautta 050 324 8390.

Kielitaito

  • suomi, työkieli

Toimipisteet