Pirjo-Riitta Viinikka

Ratkaisukesk.lyhyterapeutti, sair.hoitaja, terv.hoitaja

Monipuoliseen koulutustaustaani sisältyvät yo-merkonomin, sairaanhoitajan sekä terveydenhoitajan tutkinnot. Olen kouluttaja (Humak) sekä masennuksen hoito-ohjaaja. Olen suorittanut sosiaali- ja terveydenhuollon aine- ja erikoistumisopinnot sekä psykologian että aikuiskasvatustieteen perusopinnot. Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi valmistuin Jyväskylän kesäyliopistosta 2020.

Työkokemusta minulla on kymmenien vuosien ajalta niin mielenterveys- ja päihdepuolelta kuin sairaanhoidon ja terveydenhuollon eri sektoreilta. Työalueeni on ollut kattava aina nuorista ikäihmisiin.

Keskustelutuki ja -apu, jota teen ratkaisukeskeisillä menetelmillä, on nopeasti saatavaa, lähetteetöntä matalan kynnyksen toimintaa (ei Kela-korvausta). Keskusteluissa, joita voi olla 1-10 (25) painottuu ratkai-sun löytyminen. Asiakkaan omat tavoitteet ja toiveet muodostavat keskustelujen lähtökohdat, asiakkaan omat vahvuudet ja usko omaan kyvykkyyteen auttavat haasteisiin tarttumisessa. Ymmärrykseni oman kokemukseni kautta asiakkaan ainutkertaisuudesta sekä kohtaamisen merkityksestä luovat läsnä olevan tilan, jossa asiakkaalle helpottuu asioiden avaaminen ja sanoittaminen lisäämään toiveikkuutta tulevai-suuteen.

Lyhytterapeuttinen keskusteluapu toimii niin yksilö- kuin paritasollakin.

Alueita, joissa lyhytterapeuttinen työotteeni ja yhteinen keskustelumme voi auttaa:

tunnesäätely (yksilötaso, parisuhde)

uupuminen (työ, - opiskelu-)

alakulo- ja masentuneisuus

perheen mielenterveys – ja päihdehaasteet

vanhemmuushaasteet

hallinnan kysymykset, tulevaisuusajattelu

erityisherkkyys

Otan vastaan myös etänä, jossa keskustelut pidetään Teams-alustalla.

Ajanvarausohje

Yhteydenotot sähköpostilla jyvaskyla.terapiaklinikka@mehilainen.fi tai puhelimitse asiakaskoordinaattorin kautta 050 324 8390.

Kielitaito

  • suomi, työkieli

Toimipisteet

Mehiläinen Terapiaklinikka Jyväskylä
Heikinkatu 3B
Puhelin, Ajanvaraus050 324 8390Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0900Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min