Mika Kastarinen

Sisätautien erikoislääkäri, nefrologia

LT, Dosentti, Sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri

Olen kuopiolainen sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri, joka on kiinnostunut potilaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta. Varsinainen päätyöni on toimiminen Kuopion yliopistollisen sairaalan munuaissairauksien ylilääkärin virassa. Lisäksi toimin tällä hetkellä lääketieteellisenä johtajana itäsuomalaisessa yrityksessä, joka kehittää ensisijaisesti kotikäyttöön tarkoitettua terveysteknologiatuotetta merkittävimpien kansansairauksien ehkäisyyn ja niiden hoidon seurantaan.

Olen perehtynyt munuaissairauksien hoidon ohella erityisesti kohonneen verenpaineen ja muiden sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden hoitoon. Tein aikanaan nuorena lääkärinä oman väitöskirjatyöni kohonneen verenpaineen elintapahoidosta yhteistyössä Pohjois-Karjala projektin tutkijoiden kanssa ja siitä lähtien sairauksien ja niiden etenemisen ehkäisy on ollut keskeinen osa lääkärin eetostani.

Olen toiminut urani aikana myös miltei 10 vuotta ylilääkärinä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeassa ja olen sen myötä päässyt perehtymään läheisesti etenkin omien erikoisalojeni lääkevalmisteiden hyötyihin ja haittoihin, sekä myös eri lääkevalmisteiden välisiin yhteisvaikutuksiin.

Vapaa-aikani kuluu erilaisten liikuntaharrastusten parissa.

Ajanvarausohje

Ei vastaanottoa toistaiseksi. Verenpaineen hoidon asiantuntija. Pitkä kokemus erityisesti kohonneen verenpaineen ja myös muiden sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden hoidosta.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Nefrologia
 • Sisätaudit

Kiinnostuksen kohteet

 • Munuaistaudit
 • Sydän- ja verisuonisairaudet

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, työkieli

Palvelut

 • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
 • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia

Toimipisteet

Mehiläinen Kuopio
Kauppakatu 39 A
Suljettu tänään
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärinpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
  Hinta-arvio 162.90 € (*141.90 €)
 • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
  Hinta-arvio 177.90 € (*150.90 €)