Miikka Simi

Fysioterapeutti, Hieroja

Olen Miikka, mukavuusalueliikkuja. Liikun mukavuusalueellani kun hölkkään pitkin rantapolkuja matalalla, lyhyellä askeleellani, hiihtelen pitkin tuntureita ja tasamaata, nostelen painoja sen mitä suinkin jaksan tai etsiskelen metsässä piileskeleviä luonnonantimia. Marja- ja sienivainuni ovat jokseenkin ailahtelevaisia, mutta kyntöpellolta kiviä kerätessä saalis on yleensä taattu.

Mukavuusalueeni on joustava, se sallii pysähtymisen paikalleen, kiireettömän luonnon tarkkailemisen, hetkestä nauttimisen. Aamuinen kahvituokio voi venähtää jos unohdun kuuntelemaan tuuletusikkunasta kantautuvaa lintujen viserrystä, tarkkailemaan pihalla säntäilevän oravan puuhasteluja tai vain aamuauringon välkehtimistä pihapuiden lehdissä.

Mukavuusalueeni sallii myös itsensä kiusaamisen, omien rajojen koettelun. Toisinaan on mukava koetella kykyjään, onpa kyse sitten matkasta, vauhdista, voimasta tai taidosta. Maratonin alkaessa, jatkuessa ja aina vain kestäessä ja kestäessä mieleen voi tulla kysymys: miksi? Levytankoon tarttuessa kehon täyttää hermostunut jännitys, raskaita nostoja edeltävä kutina, tietoisuus omista rajoista, kunnioitus rautaa, fysiikan lakeja, painovoimaa ja ties mitä kohtaan sekä kysymys: miksi?

Joskus mukavuusalueella oleminen voi tuntua ikävältä. Puuskuttava hengitys, kolottavat nivelet ja särkevät lihakset kertovat kuitenkin että olen elossa. Ikävät tuntemukset ovat vain käymässä, monipuolinen liikunta tuo hyvää oloa ja piristää. Jos ikävät tuntemukset uhkaavat jäädä pysyväksi, hankkiudun niistä eroon, olenhan mukavuusalueliikkuja enkä itsensä kiusaaja.

Puuskuttava hengitys, kolottavat nivelet ja särkevät lihakset tekivät minusta fysioterapeutin. 2000-luvun alkuhämärissä opiskelin kuvataidetta, päädyin työskentelemään mainosalalle ja harrastamaan voimanostotyyppistä punttitreeniä. Erilaisten vaivojen myötä hierojat ja naksauttelijat tulivat tutuksi ja tartuin täkyyn kun yllättäen avautui tilaisuus opiskella koulutetuksi hierojaksi työn ohessa.

Opiskelin sittemmin kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi, löysin itseni opiskelemasta fysioterapiaa ja pian olinkin jo Ivalossa tuntureiden kainalossa avittamassa ihmisiä parempaan kuosiin. Palasin Kemiin ja ikään kuin aiemmissa läksyissä ei olisi tarpeeksi, opiskelen nyt biopsykososiaalisia työskentelymenetelmiä ja liikuntapsykologiaa, koska oikuttelevalla kropalla on taipumus vaikuttaa myös korvienväliin. Opiskelumaratonin kestäessä ja kestäessä mieleen voi tulla kysymys: miksi? Puuskuttava hengitys, kolottavat nivelet, särkevät lihakset sekä kiristelevä korvienväli minulla ja muilla – siksi. Jos jokin edellä mainituista kuulosti tutulta, tervetuloa käymään!

Liikuntapsykologian perusopinnot, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius 2019- Biopsykososiaalinen työote ja terapeuttiset vuorovaikutustaidot, Fysios Akatemia 2019- Olkapäät ahtaalla – toimintahäiriöiden aktiivinen kuntoutus, UKK-instituutti 2019. Lihaskuntoharjoittelu ja hyvä liikehallinta tukevat selän terveyttä, UKK-instituutti 2019. Altaalla harjoittelu lapsen kanssa, Suomen NDT-yhdistys 2017. Fysioterapeutti, Lapin AMK 2015. Kalevalainen jäsenkorjaaja, Kansanlääkintäseura ry 2010. Koulutettu hieroja, Kokkolan sosiaali- ja terveysalan opisto 2010.

Tervetuloa vastaanotolle!

Erikoisalat ja erityispätevyydet

  • Fysioterapia
  • Hieroja

Kielitaito

  • suomi, työkieli

Palvelut

  • Hieronta
  • Fysioterapiakäynti

Toimipisteet

Fysios Mehiläinen Kemi
Valtakatu 19
Puhelin, Ajanvaraus010 237 700Hinta 0,084 €/min