Kristiina Serimaa

Lasten- ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri


Olen lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja
olen tottunut tekemään töitä niin lasten, nuorten kuin nuorten aikuisten kanssa aina 30 ikävuoteen asti.

Olen työskennellyt lastenpsykiatrina niin Helsingin kaupungin perheneuvolassa kuin HUS:n lastenpsykiatrian osastoillakin. HUS:n nuorisopsykiatrian poliklinikoilla olen toiminut runsaat 10 vuotta erilaisten nuorten kanssa, joilla on ollut esim. masennusta ja ahdistusta sekä vaikeuksia oman kasvunsa ja itsenäistymisensä että koulunkäynnin kanssa. Olen kiinnostunut ennaltaehkäisevästä työstä, jolloin lapsen ja nuoren kehitystä voisi tukea niin, että lapsi tai nuori saisi jälleen iänmukaisesta kasvusta kiinni ilman suurempia ongelmia. Psykoterapeuttiset arviot ovat erikoisalaani. Minulla on lasten, nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapiapätevyys, sekä pitkäkestoiseen kuntoutukseen että lyhytpsykoterapiaan. Olen toiminut yksityisesti psykoterapeuttina jo yli 20 vuotta lasten ja nuorten sekä viimeisten 10 vuoden ajan myös aikuisten kanssa työskennellen. Lähestymisnäkökulmani on psykodynaaminen, jolloin arvioidessani lapsen ja nuoren elämän tilannetta otan huomioon koko aikaisemman yksilön historian että perheen tilanteen.

Ajanvarausohje

Ennen ajanvarausta pitää olla puhelinkontakti lääkärin kanssa ja sopia ajanvarauksesta! Jätä soittopyyntö vastaajaan 050-5217030. Hoidan myös nuoria aikuisia 30v ikään saakka.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Lastenpsykiatria
 • Nuorisopsykiatria
 • Psykoterapian erityispätevyys

Palvelut

 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
 • Lasten Mehiläinen

Toimipisteet

Mehiläinen Helsinki Töölö
Pohjoinen Hesperiankatu 17
Avoinna tänään
08:00 - 21:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 45 minuuttia
  Hinta-arvio 127.5 € (*106.5 €)
 • Yleislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
  Hinta-arvio 147.5 € (*120.5 €)