Elisa Ristioja

Puheterapeutti

Olen Rovaniemeltä lähtöisin oleva puheterapeutti. Valmistuin Oulun Yliopistosta vuonna 2016. Minulla on työkokemusta kuntoutuksesta ja arvioinnista yli seitsemän vuoden ajalta laajasta asiakaskunnasta kunnan ja Kelan puheterapia-asiakkaita. Lasten kuntoutuksessa minulle tuttuja ryhmiä ovat lapset, joilla on autismikirjon häiriöitä, kielellistä erityisvaikeutta, dyspraksiaa, äännevirheitä, kehitysvamma ja monimuotoisia kehityshäiriöitä. Olen hoitanut myös harvinaisiin lastensairauksiin liittyviä kielen ja kommunikoinnin vaikeuksia sekä kuulo- ja näkövammaisia lapsia. Aikuisasiakkaista olen tehnyt afasian, äänihäiriöiden ja nielemisvaikeuksien arviointia ja kuntoutusta. Useilla asiakkaillani on ollut hyvin heikot kielen ja kommunikoinnin valmiudet ja taidot ja olen käyttänyt työssäni laajasti AAC -keinoja. Suun alueen motoriikan kuntouttamiseen olen käynyt OPT 1 ja OPT 2 -koulutukset (Oral Placement Therapy). Teen puheterapiaa suomen ja englannin kielillä.

Terapeuttina olen läsnäoleva ja optimistinen. Puheterapiakoulutusten lisäksi olen kouluttautunut ratkaisukeskeisten taideterapiamenetelmien ohjaajaksi ja ratkaisukeskeisyys on puheterapiassakin lähtökohtani. Työssä koen tärkeimmäksi asiakaslähtöisyyden ja terapian tavoitteiden ja käytäntöjen suunnittelun yhdessä perheen voimavaroihin sopiviksi. Asiakkaani saavat usein myös toiminta- tai fysioterapiaa, joten yhteistyö eri terapeuttien kanssa on minulle tuttua ja luontevaa.

Teen asiakaskäyntejä päiväkodeissa ja kouluissa pääasiassa Itä-Helsingin alueella. Otan vastaan asiakkaita myös etänä ja vastaanotolla Helsingin keskustassa. Voit tiedustella vapaita asiakaspaikkoja puhelimitse tai sähköpostitse.

Ajanvarausohje

Yhteydenotot helsinki.terapiaklinikka@mehilainen.fi tai 046 920 1537 (asiakaspalvelu).

Kielitaito

  • suomi, työkieli
  • englanti, työkieli

Toimipisteet

Mehiläinen Terapiaklinikka Helsinki
Eerikinkatu 27, 3. krs
Puhelin, Ajanvaraus046 920 1537Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0900Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min